YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre'de Hemşireler Günü Kutlaması

Şırnak'ın Cizre İlçe Devlet Hastanesi tarafından 12 Mayıs Hemşireler Günü münasebetiyle hastanede görev yapan hemşirelere...

Cizre'de Hemşireler Günü Kutlaması

Şırnak'ın Cizre İlçe Devlet Hastanesi tarafından 12 Mayıs Hemşireler Günü münasebetiyle hastanede görev yapan hemşirelere konferans salonunda kutlama töreni düzenlenerek, hemşirelere karanfil dağıtıldı.

Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda Cizre Devlet Hastanesi Müdürü Mahsum Erol ve Başhemşire Yardımcısı Melezhan Monis tarafından hemşirelerin günleri kutlandı. Programda bir açıklama yapan Cizre Devlet Hastanesi Müdürü Mahsum Erol, sağlığın bireylerde zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biri olduğunu söyledi. Erol, "Bu ihtiyaca cevap veren personel içinde en önemli meslek grubu ise hemşireliktir. 1964 yılından itibaren ülkemizde her yıl 12 Mayıs tarihinde Hemşireler Günü olarak kutlanmaktadır. Hemşireliğin insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslek olduğunu hepimiz biliyoruz. Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramları içinde bulunduran zor bir meslektir. Hemşirelik diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir. Ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister; temelinde sevgi, saygı yatar" dedi.

Cizre Devlet Hastanesi Başhekimliği ve hastane müdürlüğünün Hemşireler Günü vesilesi ile düzenlediği etkinlikte Başhemşire Yardımcısı Melezhan Monis ise hemşirelerle birlikte günün anısına pasta kesip, kesilen pastayı hemşirelere ikram etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler