YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre'nin Trafik Sorununa “duba” Çözümü

Cizre Kaymakamlığı ve Cizre Belediye Başkanlığı ilçedeki trafik sıkışıklığını önlemek için trafik sorunun yaşandığı yollara...

Cizre Kaymakamlığı ve Cizre Belediye Başkanlığı ilçedeki trafik sıkışıklığını önlemek için trafik sorunun yaşandığı yollara plastik dubalar yerleştirdi.

Cizre Kaymakamı Şenol Koca, ilçedeki trafik akışının önüne geçmek ve vatandaşların yollarda daha rahat gezmesini sağlamak ve ilçenin daha güzel bir görünüm kazanması için bu yollara plastik dubaların yerleştirilmesi için Cizre Belediyesi ile ortak çalışma yürüttüklerini belirtti. Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Nesim Güven ise, “Şehir içi trafiğinde yoğunluk yaşanan caddelere duba takarak trafik yoğunluğu yaşayan tüm kritik noktalarda trafik sıkışıklığını önlemek istiyoruz” dedi.

Cizre Kaymakamlığı, Cizre Belediyesi ve Cizre Emniyet Müdürlüğü’nün (İlçe Trafik Komisyonunun) ortaklaşa aldığı kararla trafik sıkışıklığı yaşayan cadde ve yollara plastik sabit dubaların monte edilme çalışmaları başladı.Trafik Komisyonun almış olduğu karar gereğince belediye ekipleri Orhan Doğan caddesinde yol kenarına yapılan araç parklarının önlenmesi ve trafik sıkışıklığının önüne geçilmesi amacıyla cadde ortasına sabit plastik duba taktı. Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Cizre Belediyesi Başkanı Mustafa Gören, Başkan Yardımcısı Nesim Güven ile birlikte duba monte edilme çalışmalarını yerinde denetlendi.

Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Nesim Güven, aylık olarak yapılan ilçe Trafik Komisyonu'nda alınan karar gereği yollara duba yerleştirildiklerini söyledi. Güven, “İlçenin en kalabalık olan Orhan Doğan Caddesi’nde yoğun bir trafik yaşanmaktadır. Araç trafiğindeki artış halkımızı çok rahatsız etmektedir. Yolun ortasına çaktığımız dubalarla araçların yan yana park etmesini önleyerek vatandaşın rahat bir nefes almasını sağlamayı hedefliyoruz ve bu yöndeki çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu. Vatandaşların daha rahat etmesini sağlayacak olan dubalar, yol kenarlarına yapılan gelişigüzel araç parkları da engelleyecek. Cizre Kaymakamlığı ve Cizre Belediyesinin birlikte uyguladığı bu uygulamaya bazı vatandaşlar olumlu tepkiler verirken bazı vatandaşlar ise bu sistemin trafik sorununa çözüm olamayacağını ifade etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler