YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silopi'de 7 terörist teslim oldu

Şırnak'ın Sİlopi İlçesi'nde bölücü terör örgütünden kaçan biri kadın 7 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Silopi'de 7 terörist teslim oldu

Şırnak'ın Sİlopi İlçesi'nde bölücü terör örgütünden kaçan biri kadın 7 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. Bu arada, Kuzey Irak sınırında bulunan ilçedeki askeri birliklere tank sevkıyatı yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait jetlerin Kuzey Irak sınırında bulunan bölücü terör örgütü PKK'nın kamplarını bombalamasının ardından örgüt içerisinde çözülmeler yaşanıyor. Terör örgütünden kaçan 1'i kadın 7 terörist, Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu. Teröristler Silopi Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarıldı. Savcılıkça ifadeleri alınan 7 terörist, hazırlık dosyalarıyla birlikte Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığı'na gönderildi.

Bu arada, Irak sınırına sıfır noktasında bulunan Silopi ilçesindeki askeri birliklere tank sevkıyatı yapıldı. Tanklar, TIR'lar üzerinde zırhlı araç ve jammer araçları eşliğinde birliklere götürüldü. Irak'a sıfır noktadaki Siyahkaya bölgesine kaydırılan tankların teröristlerin geçiş noktalarını hedef aldığı ve bu alanlara bomba yağdırdığı öğrenildi.

Ayrıca, gün içerisinde Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Silopi 172. Zırhlı Tugayı'ndan havalanan skorsky helikopterleri, Gabar Dağı ve Cudi Dağlarına asker sevkıyatı yaptı. Mardin tarafından Cizre ilçesine gelen çok sayıda sivil minibüsler ile Şırnak'taki askeri birliklere asker sevkıyatı yapıldı. Bölgedeki askeri operasyonlara özel birliklerin yanı sıra korucularda destek veriyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler