YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YSK'nın 'Dicle kararı'nı protesto eden grup polisi taşladı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun Diyarbakır bağımsız Milletvekili Hatip Dicle’nin milletvekilliğini düşürmesine tepki...

YSK'nın 'Dicle kararı'nı protesto eden grup polisi taşladı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun Diyarbakır bağımsız Milletvekili Hatip Dicle’nin milletvekilliğini düşürmesine tepki yürüyüşü düzenlendi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Cizre İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği yürüyüşün ardından İdil Caddesi'nde olaylar çıktı. Polis, Karayolları binası ve polis araçlarını taşlayan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
BDP ilçe teşkilatının Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesine tepki olarak düzenlediği tepki yürüyüşü ilçe binasından başladı. Protesto yürüyüşüne katılan grup, Adliye Sarayı’nda bulunan Cizre İlçe Seçim Kurulu'na kadar yürüdü.
Aralarında Cizre Belediye Başkanı Mehmet Saçi ve BDP İlçe Başkanı Esat Malkoç’un da bulunduğu grup, çarşıdan geçerek Cizre Adliyesi önüne geldi. Burada yapılan basın açıklamasının ardından grup 10 dakika oturma eylemi yaptı. Grup daha sonra buradan ayrılarak tekrar BDP ilçe binasına geçti.
Grubun ilçe binasından dağılmasının ardından bir grup İdil Caddesi'nde bulunan Karayolları binasını taş yağmuruna tuttu. Bir süre binayı taşlayan gruba polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Uyarılara aldırış etmeyen, binaları ve polis araçlarını taşlamaya devam eden gruba güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Yapılan müdahaleden sonra grup ara sokaklara kaçarak dağıldı.
İlçede gerginlik devam ediyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler