YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Davutoğlu: Bunlar Molotofçu Koalisyon

Eraydın AYTEKİN- Halife YALÇINKAYA- Gökhan CEYLAN/SİVAS, BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fiden Yazıcıoğlu'nun Sivas'taki cenaze törenine katılan Başbakan Davutoğlu, valili

Başbakan Davutoğlu: Bunlar Molotofçu Koalisyon

Eraydın AYTEKİN- Halife YALÇINKAYA- Gökhan CEYLAN/SİVAS, BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fiden Yazıcıoğlu'nun Sivas'taki cenaze törenine katılan Başbakan Davutoğlu, valili ziyareti sırasında Meclis'te tartışmalara neden olan İç Güvenlik Paketi ve yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu son 3 gün içerisinde Meclis'te ummadıkları manzaralar ile karşılaştıklarını belirterek şöyle dedi:
HDP BUNLARIN ÖNCÜSÜ
"Özgürlüklerin korunması ve iç güvenlik paketi Ekim ayından beri, 6-7 Ekim olayları sonrasında çok detaylı çalışmalarla hazırlanmış, o zamandan beri gündemde olan bir yasadır. Yani bugünlerde Meclis'e sevk edilmiş olmakla birlikte aylardır, daha Kasım ayında benim detaylarını grup toplantısıda kamuoyu ile paylaştığımız bir yasadır. Bu süre içinde bu yasaya hiç bir katkıda bulunmayan, eleştirilerini hiç bir objektif temele dayandırmayan, defaatle çağrı yapmamıza rağmen alternatif hiç bir çözüm getirmeyen muhalefet partileri, bir anda ortak bir çabayla şiddet, gerçek Meclisimizin vakarına yakışmayan davranışları Meclise taşıyorlar. 2 hafta önce bu yasa tasarısının görüşülme süresini tekrar uzattık. Hep acaba sağduyulu şekilde muhalefet kanaat beyan ederler mi diye. Kanaat beyan etmek yerine, demek ki bu arada perde arkasında bazı görüşmeler yaptılar, bazı konularda mutabık kaldılar ki, bir anda birbirleri ile anlaşması mümkün olmayan partiler bir çatıda buluştular. HDP bunun öncülüğünü yapıyor, CHP destek, fiilen kürsü işgallerine yöneliyor. MHP de bunlara destek veriyor. Bu tablo ibret verici bir tablodur. Herşeyden önce siyaseten bunu vurgulamak lazım. Ayrıca kullanılan yöntem, yani engelleme olabilir. Meclis'te bunun da usulu, adabı vardır. Engellemek kürsüde konuşan kişiye müdahale etmek, onun üzerine yürümek suretiyle ya da toplantıyı oturumu idare eden grup başkan vekiline bir takım müdahaleleler ile olmaz. Yine zaten grup önergeleri ile her gün, bir anlam taşımayan grup önerileri ile sürekli engelleme gayreti içinde oluyorlar. Ama belirli bir aşamaya geldiğinde, grup önergelerinden sonra yasa görüşülmeye geçme aşamasına geldiğinde, şiddet ve kavga çıkarıp sonra Ak Parti'yi suçluyorlar."
'YASAYI ENGELLEMEK İSTEYENLER ŞİDDETTEN SORUMLU'
Herkesi mantıklı düşünmeye davet ettiğini belirten Başbakan Davutoğlu, bu yasa tasarısının geçmesini isteyen partinin Ak Parti olduğunu, bu nedenle tansiyonu yükseltmeye çalışan partinin asla kendi partileri olmadığını belirterek şöyle devam etti:
"Bu yasanın en kısa sürede geçmesini temin edip, daha sonra bekleyen diğer tasarıları gündeme getirmek isteyen kim, yine Ak Parti. Ak Parti niçin Meclis'te şiddet ya da tansiyonu yükseltsin de, şiddet uygulasın da bu yasaların geçmesine engel olacak bir ortamın doğmasına sebebiyet versin. Bu yasayı engellemek isteyenler bu şiddet ortamından sorumludurlar. Bu yasamayı engellemek için Meclis'i dahi şiddet ortamına dönüştürenler, halk önünde bunun hesabını veremezler. Onlara destek veren MHP de veremez. Hepsi birden molotof kokteyilini savunuyorlar. Bunlar molotofçu koalisyon. Molotof koalisyon. Onun karşısında millet iredesini temsil eden Ak Parti'nin grubu var. Bu grup daha önce çok sınavlardan geçti. Bir çok böyle şiddet engelleme yöntemleri ile karşılaştı. 2010 referandumuna giden süreçte neler yaşadığımızı herkes biliyor. Ama hiç bir zaman attığı adımdan ve Meclis adabına saygılı olmak yanında yasaların geçmesi konusunda kararlı tutumundan vazgeçmedi. Gerekirse sabaha kadar oturumlar sürer ama bu ülkede bir daha molotof kokteyli ile yanmış genç kızlarımızı görmek istemiyoruz. Bir daha bu ülkede yüzlerine maska takmış, sokağa çıkıp maske ile demir bilyeler ile ortalığı kasıp kavuran vandallara izin vermeyeceğiz."
MERDİVENDEN KENDİ DÜŞTÜ
MHP'li ve CHP'lilere seslenen Davutoğlu, bu partilerin HDP'nin provokasyonlarına destek verdiğini iddia ederek şunları söyledi:
"Şimdi MHP'li seçmene buradan seslenmek istemiyorum. HDP'nin bu provokasyonlarına destek veren partileri hakkında ne düşünüyor? CHP'nin kamu düzenine saygılı vatandaşlarına sesleniyorum. Dün merdivenden düşen ve yaralanan CHP'li kendi arkadaşını tutarken merdivenden düştü. Ortada hiç bir AK Parti'li yok. Kendi arkadaşını tutarken merdivenden düştü. Böyle, bu tür tutumla yüce Meclis'in itibarını zedelemeye yönelik faaliyetler Meclis adabına da Meclise çalışmaya başlarken edilen yeminin ruhuna aykırı. HDP'lilere de seslenmek istiyordum. 6-7 Ekim olaylarında şehirlerde uyguladıkları terörü şimdi Meclise taşımak istiyorlar. Taşımaya çalışıyorlar. Diğerleri de HDP'nin arasına takılıp Diyarbakır, Siirt'te, Batman'da, Şırnak'ta 6-7 Ekim olaylarında nasıl şiddet uygulanmışsa aynı şekilde Meclis'e taşımak istiyorlar. Burası TBMM'dir. Burada herkes görüşlerini medeni bir şekilde dile getirir, medeni şekilde dile getirdikten sonra prosedür işler. Hep engelleme yapmak doğalarında. AK Parti'li biri kalkıp müdahalede bulunuyor mu? Ne zaman yasaya geçilecekse anlaşmış bir şekilde 3'ü harekete geçiyorlar. Bu tablo miletimizin önünde cerayan ediyor, milletimiz bunu görüyor. Ama AK Parti grubu olarak ben arkadaşlarımla ve grup başkanlarımla sürekli temas halindeyim. Arkadaşlarıma gerekli talimatı verdim. Vakar içinde Meclis'te bulunacaklar, tahriklere kapılmayacaklar. Ama bu yasa ülkenin huzuru, özgürlüklerin korunması, uyuşturucu ile mücadele konusunda adımlar atılmasını öngören bu yasa öyle veye böyle bu meclisten mutlaka geçecek."
Valilikteki açıklamasının ardından havaalanına giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, buradan uçakla Ankara'ya hareket etti. Davutoğlu'nu il protokolü uğurladı.

Başbakan Davutoğlu: Bunlar Molotofçu KoalisyonBaşbakan Davutoğlu: Bunlar Molotofçu KoalisyonBaşbakan Davutoğlu: Bunlar Molotofçu Koalisyon

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler