YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cankurtaran Ailesi Tepkili: Düpedüz 5 Canımızı Katlettiler

Eraydın AYTEKİN- Gökhan CEYLAN- Serhat YILMAZER/YILDIZELİ Ankara'da oturan Göksel Cankurtaran, eşi 34 yaşındaki Selay ile kızları 8 yaşındaki Selcan ve

Cankurtaran Ailesi Tepkili: Düpedüz 5 Canımızı Katlettiler

Eraydın AYTEKİN- Gökhan CEYLAN- Serhat YILMAZER/YILDIZELİ Ankara'da oturan Göksel Cankurtaran, eşi 34 yaşındaki Selay ile kızları 8 yaşındaki Selcan ve 7 yaşındaki Fatma Cankurtaran ile birlikte 19 Mayıs'ta Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kale köyüne giderek yakınlarını ziyaret etti. Gelirken beraberinde getirdikleri küçük kızları 3 yaşındaki Ecemsu'yu Çerdiğin Köyü'nde oturan anneannesi Güllü Doğan'ın yanına bıraktı.
Pazartesi gecesi Göksel Cankurtaran köyde yaşayan annesi 66 yaşındaki Fatma Cankurtaran'ı da yanına alarak tekrar Ankara'ya dönmek üzere yola çıktı. Göksel Cankurtaran ve ailesinin 31 Mayıs'ta Ankara'da ağabeyi Bekir Cankurtaran'ın düğününe katılmak üzere köye annesini almaya geldiği öğrenildi. Tadilata alınan ancak köylülerin araziye gitmek için kullandığı grup köy yolunu kullanan Göksel Cankurtaran, Çağlayan Göleti'nin bulunduğu alana geldiğinde, uyarı levhası olmadığı için yapım halindeki yol yerine asfalt yolu takip etti.
Uzun süredir köye gelmediği için yolları tam olarak bilmediği öğrenilen sürücü Cankurtaran yamaçtan aşağıya hızla inerek göletin içine girdi. Göletin orta kısmına kadar inen araçtakiler kurtulmayı başaramadı. Kazadan kimse haberdar olmadı. Önceki gün öğlen saatlerinde gölet kenarına balık tutmak için giden köylüler, su içinde bir araç olduğunu ve kıyıya cesetlerin vurduğunu görünce jandarmaya haber verdi.
Olay yerine sağlık ekipleri de gönderildi. Gölet kenarında yapılan aramada anne Fatma Cankurtaran ile Selay Cankurtaran ve kızları Selcan ve Fatma Cankurtaran'ın cesetleri bulundu. Cesetler Yıldızeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Sürücü Göksel Cankurtaran ise dün Ordu'dan gelen balık adamların suda yaptığı aramada bulundu.
ECEMSU'YU AMCASI SAHİPLENDİ
Ailesinin yazı geçirmek üzere anneannesi Güllü Doğan'ın yanına bıraktıkları Ecemsu Cankurtaran, aileden geriye kalan tek isim oldu. Yaşanan olayın farkında olmayan ve bugün cenazelerin defnedileceği Kale köyüne getirilen Ecemsu Cankurtaran'a yakınları yoğun ilgi gösterdi. Olan bitenin farkında olmayan küçük kızın etrafını şaşkın ve hüzünlü bakışlarla seyrettiği görüldü. Küçük Ecemsu'nun halası Ümmühan Cankurtaran, ailesinin Ankara'dan gelirken Ecemsu'yu anneannesinin yanına bıraktığını belirterek, "Göksel, annesini almak üzere köye geldi. Ankara'ya dönüşte bu facia yaşandı. Var mı böyle bir şey. Hesap soruyoruz. Yetkililerden hesap soruyoruz. Bu trafik kazası mı? Değil. Düpedüz bizim 5 canımızı katlettiler. Şikayetçiyiz. Geriye 2.5 yaşındaki bir çocuk kaldı. Kim verecek bunun hesabını. Sözle ifade edilecek bir durum değil" diye konuştu. Ecemsu'yu kucağından indirmeyen amcası Yüksel Cankurtaran ise olayın üzüntüsü nedeni ile konuşmak istemediğini belirterek, "O artık benim kızım" demekle yetindi.
TAŞ DİZEREK KAPATTILAR
Kazanın meydana geldiği gölete giden yol ayrımının gelen tepkiler üzerine, giriş kısmına taş dizilerek kapatıldığı görüldü. Ancak rahatlıkla kaldırılarak yeniden ulaşıma açılması mümkün olan yol konusunda, gerekli tedbirlerin alınmamış olması dikkat çekti. Öte yandan cenazelerin Cumhuriyet Üniversitesi'nde otopsi işlemlerinin gecikmesi nedeni ile akşam saatlerinde köyü getirilerek defnedileceği belirtildi. Cankurtaran ailesinin kaza kurbanları için köy girişindeki mezarlıkta yan yana 5 mezar açıldığı görüldü.

Cankurtaran Ailesi Tepkili: Düpedüz 5 Canımızı KatlettilerCankurtaran Ailesi Tepkili: Düpedüz 5 Canımızı KatlettilerCankurtaran Ailesi Tepkili: Düpedüz 5 Canımızı Katlettiler

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler