YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp'li Kadınlar Seçme-Seçilme Haklarını Kutladı

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)- CHP Sivas Kadın Kolları Başkanlığı 5 Aralık 1934 tarihinde kadınlara verilen seçme ve seçilme haklarını kutladı.

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)- CHP Sivas Kadın Kolları Başkanlığı 5 Aralık 1934 tarihinde kadınlara verilen seçme ve seçilme haklarını kutladı. CHP Sivas Kadın Kolları Başkanlığı 5 Aralık 1934 tarihinde kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkının 82'inci yıldönümünü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı Sekreteri Hülya Orhon, kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkının Türkiye'nin demokratikleşmesinde en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. Orhon, kadınların siyasi alanda erkeklerle eşit haklara sahip olmadıklarını belirterek, şöyle dedi: "Nüfusun yarısı olan biz kadınlar, yasalar önünde erkeklerle eşit haklara sahibiz. Ancak haklara ulaşmada eşit değiliz. Toplumsal refahın sağlanması için kadınların siyasal yaşama katılımlarının önündeki engellerin kaldırılması gerekmektedir. Kadınların eğitimden yeteri kadar yararlanamaması, çalışma hayatında yer alamaması, çalışanların ise erkeklerle eşit koşullarda olmaması en büyük engellerdendir. Biz inanıyoruz, dünya yerinden oynar, kadınlar birlik olsa. Birlik olacağımız inancıyla tüm kadınlara her alanda eşit ve özgür bir dünya diliyoruz."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler