YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Evinin Çatısında 300 Güvercin Besliyor

Bülent TATLI/ SUŞEHRİ(Sivas),(DHA)- SİVAS'ın Suşehri ilçesinde 60 yaşındaki işçi emeklisi Yüksel Tokgöz, evinin çatısında oda şeklinde yaptığı 8 ayrı kafeste

Evinin Çatısında 300 Güvercin Besliyor

Bülent TATLI/ SUŞEHRİ(Sivas),(DHA)- SİVAS'ın Suşehri ilçesinde 60 yaşındaki işçi emeklisi Yüksel Tokgöz, evinin çatısında oda şeklinde yaptığı 8 ayrı kafeste 300 güvercin besliyor.
İlçe merkezinde Taşköprü mahallesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Yüksel Tokgöz'ün 7 yaşında ilkokula başladığı dönemden beri güvercinlere olan merakı zamanla tutkuya dönüştü. O yaşlardan itibaren güvercin beslemeye başlayan Tokgöz, yıllar içerisinde bu tutkusunu kaybetmedi. Devlet Su İşleri'nden 2000 yılında emekli olduktan sonra da zamanının büyük bölümünü evinin çatısında oluşturduğu kafesteki güvercinlerine ayıran Tokgöz, 53 yıldır güvercin beslediğini belirterek, "Güvercinlere ilgi gösterdiğim zaman kendimi huzurlu, sağlıklı hissediyorum. Şu an ise hiçbir sağlık problemim yok. Her gün akşam saat 4-5 gibi güvercinlerin yanına geliyorum onlarla ilgileniyorum. Güvercin sevgisi kronik bir hastalıktır. Onları beslemek, izlemek ayrı bir keyif veriyor" dedi.
300 güvercinin yıllık 5 bin lira civarında yem ve ilaç masrafı olduğunu ifade eden Tokgöz, "Güvercinlerle ilgilenenin çevresi geniş oluyor. Gelip görmek isteyen, satın almak isteyen de çok. Bazen duruma göre satış yaparak, diğer güvercinlerin yem parasını çıkarıyorum. Kıramayacağım arkadaşlarıma, eşe dosta ise armağan ediyorum" diye konuştu.

Evinin Çatısında 300 Güvercin BesliyorEvinin Çatısında 300 Güvercin BesliyorEvinin Çatısında 300 Güvercin Besliyor

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler