YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lozan Barış Antlaşması'nın 91. Yıl Dönümü

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, "Lozan Barış Antlaşması bağımsızlığımızın temelidir, sahip çıkmak görevimizdir" dedi.

SİVAS - Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, "Lozan Barış Antlaşması bağımsızlığımızın temelidir, sahip çıkmak görevimizdir" dedi. Yanalak, Lozan Barış Antlaşması'nın 91. yıl dönümü dolayısıyla dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Lozan Barış Antlaşması'nın sonuçlarının sadece Türkiye Cumhuriyeti için değil, dünya siyasi tarihi için de önemli olduğunu söyledi. Antlaşmanın, emperyalizmin masadaki ilk yenilgisinin belgesi olduğunu ifade eden Yanalak, "Cephede ve masada kazanılan iki zaferin sonucunda Türk ulusu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti yok olmaktan var olmayı, esaretten kurtulup özgür bir ulus ve bağımsız bir devlet olmayı başarmıştır. Bu iki zafer 20. yüzyılın mazlum uluslarına örnek olmuştur. Bugün özgür bir ulusun, bağımsız bir devletin yurttaşlarıysak, bunları başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale'de ve ulusal bağımsızlık savaşımızda canını veren aziz şehitlerimize, Lozan Barış Antlaşmamızın mimarı büyük asker ve devlet adamı İsmet İnönü'ye borçluyuz" ifadesini kullandı. Yanalak, Lozan Barış Antlaşması'nın emperyalizmin saldırısı altında olduğunu ifade ederek, "Lozan Barış Antlaşması bağımsızlığımızın temelidir, sahip çıkmak görevimizdir. Geçmişte olduğu gibi yarın da özgür bir ulusun ve bağımsız bir devletin yurttaşları olarak barış ve huzur içinde bir arada yaşamak istiyorsak bizi var eden Lozan Antlaşmamıza ve cumhuriyetin temeli olan Atatürk devrim ve ilkelerine sahip çıkmak zorundayız" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler