YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savcı Kiraz Için Sivas'ta Gıyabi Cenaze Namazı

Gökhan CEYLAN/SİVAS, Ak Parti Sivas Gençlik Kolları tarafından düzenlenen gıyabi cenaze namazı, ikindi namazının ardından Tarihi Ulu Camii'de kılındı. Cenaze

Savcı Kiraz Için Sivas'ta Gıyabi Cenaze Namazı

Gökhan CEYLAN/SİVAS, Ak Parti Sivas Gençlik Kolları tarafından düzenlenen gıyabi cenaze namazı, ikindi namazının ardından Tarihi Ulu Camii'de kılındı. Cenaze namazına AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Burak Kuruçay ve kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte yaklaşık 200 kişi katıldı. Grup cenaze namazının ardından dua etti. Namaz sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Gençlik Kolları Başkanı Kuruçay, savcı Kiraz'a Allah'tan rahmet dileyerek AK Gençlik olarak hiç bir zaman susmayacaklarını söyledi.
"ALGI YARATILMAK İSTENDİ"
AK Parti Sivas İl Başkanı Avukat Ziya Şahin ise, millet olarak büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Savcımız makamında, dosyasının üzerinde şehit olmuştu. Ve görevinde de hiç bir ihmali, hiç bir kusuru yoktu. Haksız bir şekilde de saldırıya uğradı. Bunu bütün dünyanın kınaması gerekiyor. Türkiye terör olaylarından, anarşiden çok çekti. Bu sebeplerle darbeler gördü. Bundan sonra Türkiye'nin terör olaylarını ve anarşiyi gündeminden çıkarması gerekiyor. Uzun bir müddettir bir sükunet vardı. İstanbul'un göbeğinde böyle menfur bir saldırı gerçekleştirilerek Türkiye'de anarşi ve terör sorunu olduğuna dair bir algı yaratılmak istendi. Tabiki bunun arkasında dış güçler var. Bütün milletimiz bunu bilmekte. Ama bu örgütler maşa örgütler. Geçmişte Sabancı suikastinde ve diğerlerinde olduğu gibi başka örgütler tarafından kullanıldıkları ortaya çıktı. Dolayısıyla bunların bir hak, hukuk ve savunma mücadeleleri yok. Sadece maşalık yapmaktalar" dedi.
"BÜTÜN MİHRAKLAR DİZGİNLENECEKTİR"
Savcı Kiraz'ın camiada adalet dağıtan, adaletiyle bilinen değerli biri olduğunu belirten Şahin, "Bir daha Türkiye'de böyle olayların gerçekleşmemesini arzu ediyoruz. Hükümet olarak bunlara hiç bir şekilde fırsat vermeyeceğiz. İştahları kursaklarında kalacak. Seçime giderken bu şekilde ülkeyi kargaşa ortamına sokmak isteyen bütün mihraklar dizginlenecektir. Tabi bu noktada iç güvenlik yasa paketinin ne kadar haklı ve doğru bir yasa paketi olduğunu da bu menfur olay göstermiştir. Zira bazen özgürlükler suistimal edilebiliyor. Onun için kontrollü olması gerekiyor. Ülkenin her tarafında gerek şiddete, gerek teröre, gerek anarşiye hiç bir şekilde izin verilmeyecektir. Türkiye eski günlerine dönmeyecek ve döndürülemeyecektir" diye konuştu.

Savcı Kiraz Için Sivas'ta Gıyabi Cenaze Namazı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler