YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Aslan:

SİVAS (AA) - Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, "Yağışlar böyle devam ederse ilimizde tarımsal kuraklıktan söz etmemiz mümkün değil" dedi.

Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, "Yağışlar böyle devam ederse ilimizde tarımsal kuraklıktan söz etmemiz mümkün değil" dedi. Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivas'ın tarım ve hayvancılık şehri olduğu söyledi. Buğday üretiminde Türkiye 3'üncüsü olan Sivas'ta daha çok ekmeklik buğday ekildiğini belirten Aslan, "Kışın hububatın üzerinde kar örtüsünün olması gerekirdi ama kar örtüsü olmadı. Bazı kesimlerde de don oluştu ve ekili alanlar zarar gördü, bu zararı da yazlık ekimlerle kapattık" diye konuştu. Hububat ürünlerinin bu dönemde gelişimini hızla sürdürdüğünü belirten Aslan, "Buna rağmen bu yıl yüzde 10 verim azalması bekliyoruz" dedi. Don olayından en çok meyve ağaçlarının etkilendiğini dile getiren Aslan, "En çok sert çekirdekli meyveler dondan zarar gördü. İlimizde yüzde 30 ila 70 arasında verim azalması olacak. Şu anki tabloya baktığımızda bu yıl meyve fiyatlarının yüksek olacağını düşünüyoruz" ifadesini kullandı. Son günlerde Sivas'ın iyi oranda yağış aldığını belirten Aslan, "Mart ayında hem uzun yıllar ortalaması hem de geçen yılın yağış oranından fazla yağış aldı, nisan ayı yağışları da iyi gidiyor. Nisan ve mayıs ayında yağışlar böyle devam ederse ilimizde tarımsal kuraklıktan söz etmemiz mümkün değil" şeklinde konuştu. Türkiye'nin tohumluk patates üretiminin yüzde 40'ının Sivas'tan karşılandığını ifade eden İhsan Aslan, "Tohumluk patates üretimi kuraklıktan etkilenmeyecektir çünkü patates ekimleri sulanabilir alanlar üzerine yapılacak. Herhangi bir zarar olmayacak" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler