YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas Merkezli 3 Ilde Silah Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Gözaltı

Halife YALÇINKAYA/ SİVAS, Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari bilgiler doğrultusunda Sivas'ta silah ticareti yapanlara

Sivas Merkezli 3 Ilde Silah Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Gözaltı

Halife YALÇINKAYA/ SİVAS, Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari bilgiler doğrultusunda Sivas'ta silah ticareti yapanlara yönelik Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaklaşık 6 ay süren bir çalışma yaptı. Çalışmalar sonucu Sivas merkezli Ordu ve Eskişehir illerinde başlatılan eş zamanlı operasyon kapsamında 25 adrese baskın yapılarak arama yapıldı. Aramalarda suça karıştıkları belirlenen 16 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Operasyonda şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda değişik markalarda 31 ruhsatsız tabanca, 739 tabanca fişeği, 8 kuru sıkı tabanca, 32 kurusıkı tabanca fişeği, 4 av tüfeği, 44 av tüfeği fişeği, 4 bıçak ve çok sayıda silah tamirinde ve namlu açmakta kullanılan malzeme ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan 16 kişiden 9'u serbest bırakılırken; C.E., M.K, C.S., M.G, K.B., M.K. ve S.K. adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyedeki sorgusu devam ediyor. Ele geçirilen 31 ruhsatsız tabancanın 14'ünün ise şüphelilerden K.B.'nin evinde bulunduğu öğrenildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler