YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas'ta 13 Bin 480 Kişi Istihdam Edildi

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'istihdam seferberliği' kapsamında bu yıl kentte 13

Sivas'ta 13 Bin 480 Kişi Istihdam Edildi

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'istihdam seferberliği' kapsamında bu yıl kentte 13 bin 480 kişinin istihdam edildiğini söyledi.
Sivas'a Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü'nün sunduğu hizmetler hakkında bilgilendirme faaliyetinde bulunulmak üzere kent meydanına tanıtım standı açıldı. Sivas Valisi Davut Gül, tanıtım standını ziyaret ederek İŞKUR görevlilerinden bilgi aldı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke genelinde başlattığı 'istihdam seferberliği' hakkında Sivas'ı değerlendirdi. Vali Gül, Türkiye'deki hedefin 2 milyon kişinin ilave istihdam edilmesi olduğunu belirterek, Sivas'ta valilik öncülüğünde İŞKUR'un koordinesinde, sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle istihdam seferberliğinin tanıtımının yapıldığını belirtti.
"SİVAS'TA 13 BİN 480 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ"
İstihdam seferberliğinin en önemli aşamasının ilave istihdam edilenlerin sigorta ve benzer giderlerinin devlet tarafından karşılanması olduğunu belirten Vali Gül, "Bundan dolayı karşılık buldu ve ilave istihdamlar oldu. Sivas'ta ilave istihdam rakamımız 13 bin 480. Bu şu anlama geliyor, seferberlik başladığındaki rakamımıza yüzde 19 ilave istihdam sağlanmış oldu. Yani 65 bin civarındaki rakamımıza 13 bin 480 ilave oldu. Bunun çok yakında 15 bini geçeceğini tahmin ediyoruz ve öyle öngörüyoruz. İŞKUR İl Müdürümüz ve personeli başta olmak üzere diğer paydaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Ekip çalışmasının neticesinde çok önemli bir sonuç çıktı. Yeni işe kavuşanlara ve yeni işçiye kavuşanlara hayırlı kazançlar diliyorum." dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler