YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas'ta 14 Aralık Protestosu

Halife YALÇINKAYA/ SİVAS, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dün sabaha karşı İstanbul merkezli olarak başlatılan operasyona Sivas Adliye Sarayı önünde

Sivas'ta 14 Aralık Protestosu

Halife YALÇINKAYA/ SİVAS, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dün sabaha karşı İstanbul merkezli olarak başlatılan operasyona Sivas Adliye Sarayı önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup tepki gösterdi. Ellerinde Zaman Gazetesi nüshası ile birlikte 'Özgür basın susturulamaz', 'Demokrasiye darbe', 'Medyaya darbe', 'Zalimler için yaşasın cehenem', 'Allah var gam yok' yazılı dövizler taşıyarak adliye önüne gelen gruptaki bazı kadınların Kuran okuduğu görüldü. Protestoya CHP, BBP, Türkiye Kamu Sen ile Eğitimciler Derneği de destek verdi. Grup adına bir açıklama yapan Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Levent Nergiz şöyle dedi:
"Yaşadığımız ülke her geçen gün nefes almanın biraz daha zorlaştığı bir yer haline geliyor. Devlet olarak tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmeler ile garanti altına alınmış neredeyse bütün temel insan hak ve özgürlükleri ihlale uğruyor. İşin kötü tarafı ise bu vahim ihlallerin bizzat yöneticiler eliyle gerçekleştiriliyor olması biz inanıyoruzki yer yüzünde bir insanın veya başka bir canlının hakkını ihlal eden yüce yaratıcının da hakkını gasp etme kabahatini de işlemiş oluyor. Bugün eğitimde, adliyede, emniyette hemen hemen kamunun her alanlarında haksız ve hukuksuz uygulamalara imza atılıyor. Tasfiyeler, sürgünler ve haksız biçimde görevden almalar bir birini takip ediyor. Bütün bu yapılanların güzel ülkemize neler kayıp etirdiği hiç ama hiç önemsenmiyor. Yetişmiş devlet kadroları hızardan geçiriliyor ve kesilip biçiliyor. Türkiye her geçen gün biraz daha kan kaybediyor. Yarın ne olacağı kimse tarafından kestirilemiyor. Zaten 17-25 Aralık'tan bu yana Türkiye'de bir asra yetecek kadar yanlış yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. Bunları yapan irade öylesine fütursuz ki yaptığı hataları söyleme, sorgulama konumunda olan medya organlarını da susturmak ve sindirmek için her şeyi yapıyor. Son bir yılda 2 bine yakın gazetecinin işsiz kaldığı söyleniyor. Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütlerine göre dünya basın özgürlüğü sınırlamasında Türkiye 180 ülke içinde 154'üncü sırada yer alıyor. Diğer yandan kamu çalışanları siyasi yada eknik kökenlerine göre fişleniyor. Ayrımcılığa tabi tutuluyor. Hakları elinden alınıyor. Bütün bu yapılanlar birer utanç vesikası olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır."
Protestoya katılarak destek veren CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu ise, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ifade ederken, "12 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı hızlı bir şekilde diktatörleşerek tüm kesimleri susturmaya, kendisine muhalif tüm hareketleri sindirmeye operasyonu, yargısı, emniyeti ile devem ediyor" dedi. Yapılan açıklamanın ardından grup dağıldı.

Sivas'ta 14 Aralık ProtestosuSivas'ta 14 Aralık ProtestosuSivas'ta 14 Aralık Protestosu

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler