YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas'ta Afiş Denetimi

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü İlan Reklam ve Denetim Birimi ekipleri, izinsiz asılan afiş denetimi yaptı.

SİVAS - Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü İlan Reklam ve Denetim Birimi ekipleri, izinsiz asılan afiş denetimi yaptı. Sivas Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ekiplerin, şehrin genelinde afiş denetimi yaptığı kaydedildi. Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı, vatandaşlardan kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Yapılan denetimlerde, otobüs duraklarına, elektrik direklerine, duraklara, çöp konteynerlerine ve çeşitli yerlere yapıştırılan ilan ve reklamlar tespit edilerek gerekli önlemler alındığını belirten Kayalı, "Sivas'ta görüntü kirliliğine yol açacak her türlü olumsuzluğa karşı yasal mevzuat çerçevesinde ekiplerimiz çalışmalarına devam edecek. Toplumumuzun duyarlı davranarak izinsiz ve kanunsuz ilan, afiş, pankart gibi malzemeleri apartman kapılarına, elektrik-telefon direklerine, duraklara, posta kutularına yapıştırmamaları yönünde yazılı ve sözlü uyarılar yapmaktayız" ifadesini kullandı. Uyarılara uymayanlar hakkında gerekli işlemler yapılacağını da vurgulayan Kayalı, şunları kaydetti: "Vatandaşlarımız şikayetleri için Sivas Belediyesi Çağrı Merkezi '444 58 44' veya '155 Polis İmdat' hattını arayabilirler. Ayrıca meydanlara, parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait alanlara bez, kağıt gibi ilan asan kişi ve kurumlara 189 liradan 5 bin 792 liraya kadar idari para cezası verilecektir. Bu cezayı verme yetkisi de polis ve zabıtaya aittir."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler