YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas'ta 'tarla Günü' Etkinliği 

- SİVAS'ta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından demonstrasyon alanında tarla günü etkinliği düzenlendi. Müdürlüğün deneme sahasında gerçekleştirilen

Sivas'ta 'tarla Günü' Etkinliği 

- SİVAS'ta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından demonstrasyon alanında tarla günü etkinliği düzenlendi. Müdürlüğün deneme sahasında gerçekleştirilen etkinlikte buğday ve arpa hasadı yapıldı.
Sivas Valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü demonstrasyon alanında gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Sivas'ta 1 milyon 106 bin hektar alanda işlemeli tarım yapıldığını belirterek, "Bakanlığımız araştırma enstitüleri tarafından geliştirilip tescil ettirilen çeşitlerden bölgemiz şartlarına tavsiye edilen daha yüksek verimli ve hastalıklara mukavemeti yüksek olan çeşitlerimizin ilimiz üretici şartlarındaki performansının görülmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğümüz öncülüğünde, Sivas Pancar Ekicileri Kooperatifi, Tarım Kredi Koperatifi Bölge Birliği ve Sivas Ziraat Odası Başkanlığının katkıları ile ilimiz ve bölgemiz için tavsiye edilen buğday, ayyıldız, ekiz, es-26, Karahan-99, Mütifbey, Nacibey, venka, Zencirli-2000, Arpa; İnce 04, seymen, ünver çeşitleri temin edilerek, merkez ilçe, Zara, Şarkışla, Kangal, Gürün ve Yıldızeli ilçelerinde demonstrasyon çalışmaları yapılmaktadır. Yaklaşık olarak 0.5-1 dekar büyüklüğündeki parsellerde ekilişleri yapılan çeşitlerin, üretim süreci boyunca gelişimleri takip edilerek, gerek hastalık ve zararları toleransı gerekse verim potansiyelleri değerlendirilerek, üreticimiz için gerekli tavsiyelerde bulunulacaktır. Çalışmalar bir üretim sezonu ile sınırlı kalmayacak olup en az üç üretim döneminde tekrarlanması planlanmıştır. 3 yıllık çalışma neticesinde elde edilen veriler değerlendirildikten sonra bölgemiz için uygun olan veya olacak çeşitler üreticimize tavsiye edilerek geniş alanlarda üretim yapılması sağlanacaktır. Böylece üreticilerimizin birim alandan daha yüksek ve daha kaliteli ürün elde etme imkanına kavuşarak daha karlı üretim yapılması sağlanacaktır" dedi.
Sivas'ta en önemli geçim kaynağının tarım olduğunu hatırlatan Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan ise, "Bu bağlamda örneklerin yaygınlaştırılması, çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi ve tarımda kalitenin artırılması konusunda il müdürlüğümüze çok önemli görevler düşmekte. Bugün de o kapsamda yapılan demostrasyon çalışmasını inceleyeceğiz. Ben görüyorum gerek il müdürlüğümüz, gerekse ilçe müdürlüklerimiz bu konuda özverili bir şekilde çalışıyor. Çiftçilerimizin de tarımla alakalı her konuda müdürlüklerimiz ile ortak hareket etmesi ürün kalitesinin artırılmasında çok önemli olacaktır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından demonstrasyon alanında ekili olan buğday ve arpa çeşitllerinin hasadı yapıldı.

Sivas'ta 'tarla Günü' Etkinliği Sivas'ta 'tarla Günü' Etkinliği 

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler