YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tbmm Başkanı Yılmaz, Sivas'ta Tarım Fuarı Açtı (2)

KONGRE ETKİNLİKLERİNE KATILDI 4 Eylül 1919 tarihinde gerçekleştirilen, manda ve himayeyi reddeden kararları ile kurtuluş savaşı döneminde bağımsızlığa giden yolda temel

Tbmm Başkanı Yılmaz, Sivas'ta Tarım Fuarı Açtı (2)

KONGRE ETKİNLİKLERİNE KATILDI
4 Eylül 1919 tarihinde gerçekleştirilen, manda ve himayeyi reddeden kararları ile kurtuluş savaşı döneminde bağımsızlığa giden yolda temel taşlardan biri olan ve Atatürk'ün 'Cumhuriyet'in temellerini burada attık' dediği Sivas Kongresi'nin 96'ıncı yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Kutlama törenine TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez, il protokolü üyeleri ve askeri erkan katıldı. Törenler ilk olarak kent meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Burada sırasıyla TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Valilik, Garnizon Komutanlığı, belediye çelenkleri anıta sunularak saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra TBMM Başkanı Yılmaz restorasyon çalışmaları devam eden Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'ni gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından kutlamaların yapılacağı müze bahçesine geçildi. Kutlama programı çerçevesinde Sivas Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından Sivas Kongresi'nin temsili gerçekleştirildi. Mustafa Kemal Atatürk'ü tiyatro sanatçısı Orkun Gülşen canlandırırken, verilen mesajlar törene katılanlar tarafından coşkuyla alkışlandı. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gönderdiği kutlama mesajları okundu.
'ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASI'
Törende konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Kongresi'nin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Anadolu'da başlatılan son bağımsızlık mücadelemizin en önemli dönüm noktalarından biride hiç şüphesiz bundan 96 yıl önce ülkemizin dört bir yanından millet temsilcilerinin katılımıyla yapılan Sivas Kongresi'dir. O gün milli mücadelemizin kalbi ve karargahı olan Sivas'ta yapılan kongrede vatanın bölünmez bütünlüğü ve milli iradenin üstünlüğü milletin ortak iradesi olarak kabul edilmiştir. Bugün başkanlığını yapmaktan onur duyduğum Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş temelleri de yine burada Sivas Kongresi'yle atılmıştır."
TBMM Başkanı İsmet Yılmaz konuşmasının ardından şeref defterini imzaladı. Tören Genelkurmay Başkanlığı mehteran takımının gösterisi ile son buldu.

Tbmm Başkanı Yılmaz, Sivas'ta Tarım Fuarı Açtı (2)Tbmm Başkanı Yılmaz, Sivas'ta Tarım Fuarı Açtı (2)Tbmm Başkanı Yılmaz, Sivas'ta Tarım Fuarı Açtı (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler