YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Ve Tekirdağ Milletvekili Akbulut;”kadının İhmal Edildiği Bir Toplumun Varlığını Sağlıklı Bir Şekilde Sürdürmesi Mümkün Değildir.”

Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve Tekirdağ Ak Parti milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut 8...

Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve Tekirdağ Ak Parti milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Akbulut yaptığı yazılı açıklamasında;” 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tüm dünyada kadınların eşitliğe, kalkınmaya dair, daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdiğimiz, birlik ve beraberlik günü olarak kutlamaktayız. Bir toplumun medeniyet düzeyi, insan haklarının ayrılmaz en önemli parçası olan kadın haklarına verdiği değerle ölçülmektedir. Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Hükümetimiz, kadınlarımızın ülkemizin, erkeklerle birlikte toplumsal sorumluluğu her alanda yüklenecek bilgi ve bilinçte bireyler olarak kamusal yaşamdaki yerlerini almalarını, geleceğimizin önemli bir teminatı olarak görmektedir.“

Akbulut, Ak parti iktidarı olarak, kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadınların çalışma hayatına girmesi, siyasete katılması ve eğitim imkanlarının arttırılmasına yönelik olarak çok önemli projelerin hayata geçirildiğini ifade ederek;” Anayasa ve Medeni Kanun'da yapılan hukuki düzenlemelerle genel anlamda kadına karşı ayrımcılığın ve eşitsizliğin önüne geçen özgürleştirici adımlar atılmıştır. Çalışan kadınlarımızın çalışma şartlarını iyileştirici düzenlemeler yapılmıştır. İşyerlerinde cinsiyet ayrımını kaldırılmış, Kadın ve çocuklar için sığınma evleri açılmıştır. Haydi, kızlar okula, ana kız okuldayız kampanyasıyla 350 binden fazla kız çocuğumuz okulla buluşturulmuştur. Hükümetimizin kadınlarımıza yönelik çalışmaları bunlarla kalmayacak, artarak devam edecektir. Hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin ve toplumumuzun temel taşı olan fedakâr kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler