YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çorlu'da 3 Belde Referanduma Gitti

Çorlu`ya bağlı, Velimeşe, Yenice ve Misinli beldeleri, mevcut 16 büyükşehir belediyesine ilave olarak büyükşehire dönüştürülmesi...

Çorlu`ya bağlı, Velimeşe, Yenice ve Misinli beldeleri, mevcut 16 büyükşehir belediyesine ilave olarak büyükşehire dönüştürülmesi planlanan 13 ili kapsayan tasarı uyarınca belediyelerinin kapatılmasını öngören yasa tasarısı ile ilgili olarak referanduma gitti. Resmiyeti olmayan ve CHP Çorlu İlçe Örgütü tarafından 3 beldede düzenlenen referanduma vatandaşlar yoğun katılım gösterdiler.

6 bine yakın seçmeni 10 bin dolayında nüfusu bulunan Velimeşe Beldesinde gerçekleştirilen referandum belediye binası arkasında bulunan çay bahçesinde kurulan sandıklarda yapıldı. İlçe seçim kurulundan temin edilen sandıklara yine ilçe seçim kurulundan alınan son seçimlere ait seçmen kütüklerine kayıtlı seçmenlerin oy kullanabildiği referandumda beldede yaşayan seçmenlere belediyem kapatılsın mı kapatılmasın mı sorusu yöneltildi.

Belediyelerinin kapatılmasını istemeyenlerin hayır kutusunu işaretledikleri pusulalarda hükümetin projesini destekleyenler ise evet belediyem kapatılsın seçeneğini tercih ederek oylarını kullandılar.

Velimeşe Belde Belediye Başkanı Rasim Yüksel`in de takip ettiği referanduma katılımın yüksek olduğu gözlendi.

Velimeşenin Çorlunun en büyük beldesi ve gözbebeği olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Rasim Yüksel oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu. Yüksel, “Biz Marmaracık beldesinin ilçe olmasına karşı değiliz. Velimeşe ilçe olmayı beklerken mahalle oluyor. Velimeşe`de 200 tane sanayi kuruluşu var. Sanayi ve nüfus gelişimine açık yerler mevcut. Marmaracık böyle genişlemeye müsait bir yer değil. Velimeşe ilçe olmayı hak ediyor. Vatandaşlarımız referanduma katılıyorlar. Belediyenin kapatılmasını ön gören tasarıyla ilgili oy kullanarak görüşlerini belirtiyorlar” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler