YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Değiştirilen Minibüs Güzergahı, Chp'li Başkanları Karşı Karşıya Getirdi

Şaban KARDEŞ- Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı kararla Çerkezköy İlçesi'ndeki Atatürk Caddesi'ne Saray ve

Değiştirilen Minibüs Güzergahı, Chp'li Başkanları Karşı Karşıya Getirdi

Şaban KARDEŞ- Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı kararla Çerkezköy İlçesi'ndeki Atatürk Caddesi'ne Saray ve Kapaklı ilçelerinden gelen minibüslerin girişine izin verilmemesi, CHP’li 3 belediye başkanının arasını açtı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, UKOME’nin aldığı karardan vazgeçmesi gerektiğini belirtirken, sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Mandalı ve Çoban'ı şov yapmakla suçladı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), geçen 19 Haziran’da aldığı kararla Çerkezköy'deki Atatürk Caddesi'ne Saray ve Kapaklı’dan gelen minibüslerin girişini yasakladı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, beraberinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve minibüsçülerle Atatürk Caddesi üzerindeki Narin Kavşağı'nda toplanarak UKOME’nin son aldığı kararı protesto etti.
KAPAKLI BELEDİYE BAŞKANI MANDALI: DURUM TEKRAR DEĞERLENDİRİLMELİ
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, UKOME’nin kararıyla yolun uzatıldığını savunarak, "Saray hattında gelen arkadaşlarımız yolcuyu Narin kavşağında indiriyorlar. Burada inen yolcalar şehir içine nasıl gidecekler? Ana artere girmek için bu kadar kestirme yol varken, dönemeçli yolu tercih ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve UKOME’de görev yapanların bu işe duyarlı davranacaklarından da şüphem yoktur. Buradan UKOME başkanına da seslenmek istiyorum. Buradaki arkadaşların durumunu tekrar değerlendirmeye alsınlar, tekrar eski güzergaha kavuşsunlar. Bu olmadığı takdirde arkadaşlarımız idari mahkemeye başvuracaklar. Bu yanlıştan lütfen geri dönsünler” diye konuştu.
SARAY BELEDİYE BAŞKANI ÇOBAN: BURADA KAZANILMIŞ BİR HAK VARDIR
Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da kazanılan hakların gasp edildiğini iddia ederek "Burada kazanılmış bir hak vardır. Kazanılan haklar ise gasp edilemez. Haklı taleplerini getiren taşımacılarımızın yanındayız. Biz Çerkezköy Belediyesi'nin tek yön uygulamasına değil, UKOME’nin almış olduğu karara karşıyız. Bu kararla birlikte Kapaklı ve Saraylı vatandaşlarımız mağdur oluyorlar” dedi.
ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANI AKAY: ŞOV YAPIYORLAR
Öte yandan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Saray ve Kapaklı belediye başkanlarının karar ilişkin açıklamalarına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. İrfan Mandalı ve Nazmi Çoban'ı şov yapmakla suçlayan Akay, paylaşımında “Çerkezköy ilçesi sınırlarında Kapaklı ve Saray belediye başkanları öncülüğünde yapılan açıklamalar kamuoyunu yanıltıcı yalan yanlış bilgi ve ifadelerle doludur. 3 yıldır kendi ilçelerindeki ulaşım mağduriyetlerine ses çıkarmayıp Çerkezköy'de şov yapanlara cevabımı 21 Ağustos 2017, saat 14.00'da ki basın toplantısında cevap vereceğim. Saygılarımla” ifadelerini kullandı.

Değiştirilen Minibüs Güzergahı, Chp'li Başkanları Karşı Karşıya GetirdiDeğiştirilen Minibüs Güzergahı, Chp'li Başkanları Karşı Karşıya Getirdi

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler