YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelleri Kaldıralım Semineri Çorlu'da Yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı 63 engellinin daha yaşam alanlarını iyileştirdi.Türk Çocuk Nörolojisi Vakfı, TRAKYAKA'nın 2011 yılı...

Engelleri Kaldıralım Semineri Çorlu'da Yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı 63 engellinin daha yaşam alanlarını iyileştirdi.

Türk Çocuk Nörolojisi Vakfı, TRAKYAKA'nın 2011 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek programı kapsamında gerçekleştirdiği “Engellenen Bireylere Engelsiz Yaşam Alanları” projesi kapsamında “Engelleri Kaldıralım Semineri” düzenledi.

Çorlu Sanayi ve Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere vakıf üyeleri, engelli yakınları ve Çorlulular katıldı. Seminer kapsamında engellilerin ve engelli ailelerinin günlük hayatta karşılaştıkları sorunlar ele alınırken, proje çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalar da katılımcılara anlatıldı.

Toplam bütçesi 292.000 TL olan “Engellenen Bireylere Engelsiz Yaşam Alanları” projesi kapsamında Vakfa ait özel bakım merkezinde yaşamakta olan zihinsel ve ruhsal engelli 63 kişinin yaşam alanlarını iyileştirildi, engelliler İçin resim, ahşap boyama ve takı tasarımı atölyeleri kuruldu. Böylelikle engelli bireylerin hayattan kopmalarının önüne geçerek, işe yaradıklarının kendilerine ve ailelerine hatırlatılması sağlandı. Yine proje kapsamında vakıf tarafından hasta-yaşlı hizmetleri, özürlü bakımı alanında 60 kişiye eğitim verilerek özürlü ve hasta bakımı alanında ara eleman ihtiyacının giderilmesine katkıda bulunuldu.

Toplantı sonunda Türk Çocuk Nörolojisi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Jale Bayıroğlu, Trakya Kalkınma Ajansı'na projeye verdiği destekten dolayı bir teşekkür belgesi verdi. “Engellenen Bireylere Engelsiz Yaşam Alanları” projesinin uygulaması 20 Haziran 2013 tarihinde sona erecek.

Engelleri Kaldıralım Semineri Çorlu'da Yapıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler