YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NKÜ Ile Johannes Kepler Üniversitesi Arasında Işbirliği

Namık Kemal Üniversitesi ile Johannes Kepler Üniversitesi arasında ikili işbirliği ve Erasmus anlaşması imzalandı.

Namık Kemal Üniversitesi ile Johannes Kepler Üniversitesi arasında ikili işbirliği ve Erasmus anlaşması imzalandı.

Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, iki üniversitenin, daha yaşanabilir bir dünyaya katkı sunmak amacıyla işbirliği içinde olduğunu söyledi.

Yerlikaya, iki üniversite arasındaki işbirliğinin, bilim insanlarının yetiştirilmesi yönünde atılan ciddi bir adım olduğunu belirterek, bilimsel metot, tecrübe, pratik kaynak, hedef ve benzeri konularda gerçekleşecek paylaşımlardan Tekirdağ olarak beklentilerinin yüksek olduğunu ifade etti.

Avusturya Adalet Bakanı Beatrix Karl da Avusturya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her zaman iyi olduğunu belirterek, bu anlaşmayla iki ülke arasındaki ilişkileri derinleştirmek istediklerini kaydetti.

İki ülke arasında, özellikle hukuk alanında sınırları aşan anlaşmalara imza atmak istediklerini söyleyen Karl, "Üniversiteler arası işbirliğiyle akademisyenler ve öğrencilerin değişim programları global bakış açımızı geliştirmektedir. Öğrenci ve akademisyenlerin sahip oldukları bu fırsatı hayata geçirmeleri yaşamlarına büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliği olanaklarının arttırılması konusuna büyük önem verdiklerini ifade ederek, dünyayla entegre olmayan kendi içine kapalı bir üniversitede evrensel standartlarda eğitim vermenin mümkün olmadığını kaydetti.

Avusturya'nın, Türkiye için birçok alanda olduğu gibi yüksek eğitim alanında da önemli bir partner konumunda bulunduğunu belirten Şimşek, Johannes Kepler Üniversitesi ile imzalanan anlaşmalardan biri eğitim ve araştırma alanında işbirliğinin genişletilmesini kapsarken, diğeri Erasmus anlaşmasıdır" dedi.

Konuşmaların ardından NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Johannes Kepler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Friedrich Roithmayr, NKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alpay Hekimler ve Johannes Kepler Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Reinhard Resch ikili işbirliği ve Erasmus anlaşmasını imzaladı.

Törene, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Avustuya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wöfler ve İstanbul Başkonsolosu Paul Jeneweine ile çok sayıda daire amiri ve akademisyen katıldı.

Muhabir: Yavuz Karaduman, Muhterem Erkul

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler