YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TASİAD'dan Sema Gösterisi Ve Mesnevi Sohbeti

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD) Kadın Girişimciler Komisyonu tarafından organize edilen sema gösterisi...

TASİAD'dan Sema Gösterisi Ve Mesnevi Sohbeti

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD) Kadın Girişimciler Komisyonu tarafından organize edilen sema gösterisi ve mesnevi sohbeti yoğun ilgi gördü.

Tekirdağ İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu’ndaki programa TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TASİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Selime Güler, programın açılışında yaptığı konuşmada, kadın girişimcilere yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tekirdağ’da kadın girişimcilere iş kurma ve geliştirme süreçlerinde kapsamlı eğitimler sağlamanın yanı sıra, kadın girişimci adaylarına, danışmanlık yaptıklarını söyleyen Güler, "Genç kadınlar arasında farkındalık yaratma ve bilinç yükseltme çalışmaları ile onları daha iyi eğitim almaları ve iş yaşamına başarılı geçişleri yönünde destekliyoruz. Amacımız, girişimcilik eğitimleri ile kadın güçlenmesine hizmet etmek, kadınların sosyal ve ekonomik alanda etkinliğinin artmasını sağlamaktır.” dedi.

Anneler Günü'nü daha anlamlı hale getirmek için bu programı organize ettiklerini belirten Güler, “Kalplerimizi kocaman sevgiyle kapsayan, varlıklarıyla bizi yaşama bağlayan ve bizi her türlü kötülükten korumaya çalışan, gözyaşlarıyla merhameti çok olan ama çocuğuna gelecek zerre kadar fenalığa bile aslan kesilen yürekli tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun.” diye konuştu.

Programda Karabaş-ı Veli Mevlevî Kültür Derneği üyesi Mustafa Özbağ, mesnevi konulu sohbet yaptı. Sema ve Mevleviliğin tanımlarını yapan ve önemine değinen Özbağ, "Sema, manaya açılan kapıdır. Tasavvuf, içselliği ortaya çıkarır, Sema da onu şekle büründürür." dedi.

Mesnevi sohbetinin ardından sema gösterisine geçildi. Program sonunda TASİAD Başkanı Özadalı, Özbağ'a plaket takdim etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler