YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan yadigar'ın en büyük hayali

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, en büyük hayallerinin Kırk Kızlar dizini gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Başkan yadigar'ın  en büyük hayali

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, en büyük hayallerinin Kırk Kızlar dizini gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Tokat'ın Niksar ilçesi Cedid Mahallesi'nde XIII. Yüzyılın ilk yarısına ait olduğu piramidal bir külah örtmüş kümbette valinin başını vurdurarak öldürttüğü söylenen Kırk Kızın efsanesi günümüzde de gizemini korumaya devam ediyor.

Bu Anadolu efsanesini televizyon ekranlarına taşımak isteyen Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, hayalini gerçekleştirmek için sponsor arıyor.

1,5 yıldır çalışma içerisinde olduklarını ve senaryolarının hazır olduğunu ifade eden Yadigar, "1,5 milyon TL'lik sponsor lazım. Sponsor bulursak hemen yarın motor diyecek durumdayız. Türkiye'de çok yerde film çekiliyor. Ürgüp'te Asmalı Konağı gördük. İnsanlar sadece orayı gezmek için para ödüyor. Orda bu anlamda bir turizm sektörü oluşuyor. Önemli olan umudu yeşertmek umudu yeşertirsek sorunlar çözülür" dedi.

Başkan Yadigar ayrıca, Ayvaz Suyu ile ilgili resmi prosedür çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Fabrikayı yeni açıyor şeklinde bakış açısı ile evrak isteniyor. Şuanda ruhsat çalışmaları devam ediyor. Reçine çalışmasını yaptık. Arseniği sıfırladık. Ankara'dan su tahlilleri tekrar inceleniyor. Ayvaz suyu olarak tekrar piyasaya çıkacak. Fabrikamız açılışa hazır resmi olarak işlemler tamamlandığında hizmete girecek" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler