YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincilerinden Kur'an ziyafeti

Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetçisi Vasfi Yüce, Kur'an'ı kendine rehber edinen milletlerin hem bu dünyada...

Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincilerinden Kur'an ziyafeti

Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetçisi Vasfi Yüce, Kur'an'ı kendine rehber edinen milletlerin hem bu dünyada hem de ahirette kazançlı çıkacaklarını, Kur’an'a sırt çeviren toplulukların ise hüsrana uğradıklarını söyledi.
Turhal Müftülüğü Türkiye ve dünya çapında birincilik kazanan hafızların katılımıyla Kur'ân ziyafeti verdi.
Turhal Mehmet Uzun Kapalı Spor Salonu'nda yapılan programa, Belediye Başkanı Ali Gözen, Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetçisi Vasfi Yüce, İlçe Müftüsü Ali Aslan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vatandaşlara Kur’an ziyafeti sunan Dünya Kur'an okuma birincileri M. Özcan Güneşdoğdu, Ali Tel ve Mehmet Bilir, Turhallılar tarafından beğeni ile dinlenirken, zaman zaman duygulu anlar yaşandı. Spor salonuna sığmayan davetlilerin bir kısmı programı ayakta izlemek zorunda kaldı.
Programda açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Ali Aslan, tayininin Nahçıvan’a çıktığını ve herkesten helallik istediğini söyledi. 8 yıldır Turhal’da görev yaptığını ve halkı çok sevdiğini belirten Müftü Aslan, veda konuşmasını kendi yazdığı ‘Ben nasıl gideyim’ şiiriyle bitirdi.
Kur’an ahlakı ile ahlaklanmanın önemine değinen Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetçisi Vasfi Yüce de Hz. Peygamberin (sas) ahlakının Kur’an ahlakı olduğunu söyledi. En güzel ahlakın Kur’an ahlakı olduğunu belirten Vasfi Yüce, “Herkes Kur’an ahlakıyla ahlaklanmaya özen göstermeli.” dedi.
Kur’an'ı kendine rehber edinen milletlerin hem bu dünyada hem de ahirette kazançlı çıkacaklarını ifade eden Yüce, Kur’an'a sırt çeviren toplulukların ise hüsrana uğradıklarını söyledi. Yüce, "Sizin en hayırlınız Kur’anı öğrenen ve öğreteninizdir. Hadis-i Şerifini kendimize rehber edinmeliyiz. Hz Aişe validemize, Hz. Peygamberin (sas) ahlakını soranlara o, ‘Siz hiç Kur’an okumuyor musunuz? Onun Ahlakı Kur’andı.’ diye cevap vermiştir.
Kutsal kitabımızı iyi anlamak istiyorsak Peygamberimizin (sas) hayatını da iyi anlamamız gerekir. Bizim için en güzel kaynak Kur’an'dır. Kur’an'ı ukumak, okutmak ve yaşamak her müslümanın görevidir. Ayrıca, ahlakımızı ve hayatımızı tekrar gözden geçirelim. Ahlakımızı güzelleştirmeye Kur’anileştirmeye çalışalım. Haytımızda Kur’an'ın ne kadar yeri var. Günlük ne kadar okuyoruz onu gözden geçirelim. Allah, bizi Kur’an ahlakı ile ahlaklandırsın.” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler