YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eğitim Gönüllüleri Derneği’den, 'Yarınlar İçin Bugün Okuyorum Projesi'

Tokat Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin Yatılı İlköğretim Bölge Okullarına yönelik hazırlamış olduğu, 'Yarınlar İçin Bugün...

Eğitim Gönüllüleri Derneği’den, 'Yarınlar İçin Bugün Okuyorum Projesi'

Tokat Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin Yatılı İlköğretim Bölge Okullarına yönelik hazırlamış olduğu, 'Yarınlar İçin Bugün Okuyorum Projesi' tanıtım programı yapıldı. 7 ay sürecek proje kapsamında Tokat'a bağlı tüm yatılı bölge ilköğretim okullarında (YİBO) okuyan çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırılması hedefleniyor. 100 temel eserden seçilen kitaplar YİBO müdürlerine hediye edildi. Bu kitaplardan yapılacak okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek.
Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gül, Özellikle çağımızın hastalığı diyebileceğimiz bilgisayar ve televizyon bağımlılığı olan ülkemizde kitap okumanın geri plana atılması boş vakit dolduracak kadar değersizleşmesi nedeniyle kitap okumayı sevdirmeye yönelik bir proje hazırladıklarını ve projenin ilk adımı olarak ta Yatılı İlköğretim Bölge Okullarını seçtiklerini söyledi.
Proje Sorumlusu Mustafa Koca tarafından proje ile ilgili tanıtım sunusu yaparak şunları söyledi; “ Amacımız; YİBO ‘larda okuyan çocuklar ailelerinden uzakta, onların sevgisinden mahrum bir şekilde büyümektedirler. Bu çocukların kişiliklerinin oluşmasında çok önemli olan bu süreç iyi düzenlenmelidir. Bu projeyle YİBO ‘larda öğrenimlerine devam eden öğrencilerin başta kitap okuma alışkanlığı kazanmaları olmak üzere aileden alamadıkları sevgiyi gönüllü aileler aracılığıyla verilerek sosyal gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Projemiz 7 ay sürecektir. 3.4.5.6.7.8 sınıflar arasında yapılacak olan 100 Temel Eser Okuma Yarışmamızda 3.4.5. sınıflar 6,7 ve 8. Sınıflar olmak üzere iki kategoride yarışma yapacağız. Birinci olan çocuklarımıza laptop, ikinci olan çocuklarımıza netbook, üçüncü olan çocuklarımıza cep telefonu, Takım olarak birinci olan okulumuza akıllı tahta, ikinci olan okulumuza projeksiyon cihazı,üçüncü olan okulumuza ise fotoğraf makinası hediye edeceğiz. Ayrıca final yarışması için Tokat’a gelecek olan çocuklarımız ile birlikte sınavdan sonra uçurtma şenliği ve piknik ayrıca dereceye giren ilk 30 çocuğumuzu ve öğretmenlerini il dışı gezisine götüreceğiz.”
Tanıtım programından sonra Yatılı İlköğretim Okullarına 100 Temel Eserden seçilen 100’er kitap Yibolara hediye edildi. Programa Tokat ilinde 11 Yatılı İlköğretim Bölge Okulları Müdürleri, Proje sorumlusu öğretmenler ve dernek yönetim kurulu katıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler