YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erbaa'da 20 Bin Keklik Ve Sülün Doğaya Salındı, Ölümlü Kene Vakası Yaşanmadı

Tokat Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, keneyle biyolojik mücadeleye kapsamında 5 yılda 20 bin keklik...

Tokat Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, keneyle biyolojik mücadeleye kapsamında 5 yılda 20 bin keklik ve sülünü doğaya saldıklarını, bu sayede ilçede ölümlü kene vakası yaşanmadığını söyledi.

Keneyle biyolojik mücadeledeki başarıları nedeniyle 'kenelerin doğal düşmanı' olarak bilinen kekliklerin doğaya salınması nedeniyle Erbaa'nın Kale köyünde bir tören düzenlendi. Doğal dengenin tekrar sağlanması için ilçede 5 yıldır yürütülen proje kapsamında devam eden geleneksel kene ve sülün salımı programına Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Tatlıcı, Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Kılıç, kurum müdürleri ve vatandaşlar da katıldı.

Kale Boğazı'ndaki törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, 5 yıldır geleneksel hale getirdikleri uygulama kapsamında bu yıl doğaya bin 250 keklik ve sülün bırakıldığını belirtti.

İlçede keneyle mücadele kapsamında yapılan çalışmalara değinen Başkan Yenihan, “Uzun süredir, doğaya keklik ve aynalı sülün bırakıyoruz. 5 yıl boyunca 20 binin üzerinde kanatlı hayvanı doğaya bırakarak keneyle mücadelede büyük bir yol kat ettik. Bu yıl bildiğim kadarıyla ilçemizde kene vakası yaşanmadı. Bu da projenin başarıya ulaştığının göstergesidir.” dedi.

Nesli tükenmek üzere olan aynalı sülün hakkında da bilgi veren Yenihan, “Bölgemize ait olan bu kuş türünü de tekrar doğal dengeye kazandırmak için üretim tesisimiz çalışmalarına devam ediyor. Doğal dengenin korunması için bu türü de doğada artık gözle görülebilecek seviyeye getirdik, bunun için de mutluyuz.” açıklamasını yaptı.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından doğaya salınan keklik ve sülünler kısa sürede ormanlık alanda gözden kaybolurken, bazılarının da doğaya alışık olmadığı için uçmakta zorlandıkları gözlendi.

Programın ardından Erbaa Belediyesi'nin keklik ve sülün üretim tesisini gezerek bilgi alan Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, doğayla ilgili çalışmalarından dolayı belediye yetkililerini kutladı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler