YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güryıldız’dan Tokat'a büyük yatırım

Güryıldız Tarımsal Pazarlama, Orta Karadeniz bölgesinin kapsamlı sebze-meyve entegre tesisini 2012 yılında Tokat’ta faaliyete geçiriyor....

Güryıldız’dan Tokat'a büyük yatırım

Güryıldız Tarımsal Pazarlama, Orta Karadeniz bölgesinin kapsamlı sebze-meyve entegre tesisini 2012 yılında Tokat’ta faaliyete geçiriyor.
Kazova’nın merkezinde Güryıldız sınırları içerisinde yapılan sebze-meyve entegre tesisi 5 bin metrekaresi kapalı, toplamda 10 bin metrekare alan üzerinde inşası devam etmekte; maliyeti 4,7 milyon lira olan yatırımın şu ana kadar yüzde 60’lık kısmı tamamlanarak tesis kabaca asıl şeklini aldı.2012 Haziran’da faaliyetine başlayacak tesis 50-60 civarında personel istihdamı ve bölge çiftçisinin ürün pazarlamasına zaman ve imkan sağlayacak. Ekonomisi tarıma dayalı Tokat’ta sebze-meyve entegre tesisinin bölge çiftçilerinin yüzünü güldürecek.
Kazova ve Güryıldız civarında yetişen Türkiye’nin en lezzetli domates,sebze ve meyvelerini ülkemizin her bölgesine pazarlayan şirket sahibi Habib han, Tokat’tan sebze-meyve ihtiyacını karşılayan ihracatçılar, komisyoncular ve market yöneticilerinin ürün taleplerini karşılayabilecek kapasitede bir yatırıma başladıklarını belirtti.Tokat’ta yetişen sırık domates,biber,patlıcan,kiraz,elma,armut,erik gibi ürünler tesisimizde müşteri taleplerine göre son teknoloji makinalar ile işlenip paketlenerek,kurutularak, ihtiyaca göre soğuk hava depolarında muhafaza edileceğini anlatan Han, tadıyla meşhur Tokat bağ yaprağı ve turşu çeşitleri Yenibahar,Güryıldız ve Nurhan markalarıyla 2012 yılında üretilmeye başlanacağını söyledi.
İyi Tarım Uygulamaları grup sertifikasyonu bulunduğunu belirten Habib Han, Güryıldız Tarımsal Pazarlama;insan sağlığına uygun hormonsuz,kimyasal kalıntısız,tüketicinin denetleyebileceği kalitede gıda üretimi yaparak yurtiçi ve yurtdışına pazarlayacağını belirtti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler