YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnternet sapığı suçüstü yakalandı

Tokat'ta internet üzerinden küçük kızları kandırıp soyunmalarını isteyerek görüntülerini izleyen Özgür O. yakalandı.

İnternet sapığı suçüstü yakalandı

Türkiye genelindeki okulların internet sitelerine girip kadın öğretmenlerin isim ve fotoğraflarını kullanak sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta profil oluşturduktan sonra, MSN yoluyla bağlantıya geçtiği bu öğretmenlerin öğrencilerini kandırıp soyarak çıplak görüntülerini izleyen 35 yaşındaki Özgür O. tutuklandı.

Tokat'ta yaşayan hırsızlık, gasp ve yağma suçlarından kaydı bulunan Özgür Ö., okulların internet sitelerine girip gözüne kestirdiği kadın öğretmenlerin isim ve fotoğraflarını kullanarak Facebook profili oluşturdu. Özgür O., daha sonra oluşturduğu sahte hesaplardan bu öğretmenlerin kız öğrencileriyle irtibat kurdu.

Öğretmeniyle Facebook arkadaşı olduğunu sanan ilköğretim öğrencileri, MSN'den sohbet etmeye başladı. 'Okuldaki etkinlikler için kıyafet seçmeliyiz' yalanını söyleyen Özgür Ö. kızların soyunmalarını isteyerek 'webcam'den görüntülerini izledi.

Türkiye’nin çeşitli illerindeki 6 ayrı okuldan 13 kız öğrenciyi kandırıp çıplak görüntülerini izleyen Özgür O., mağdur öğrencilerden birinin, ailesine 'Öğretmenim soyunmamı istedi' demesi üzerine yakayı ele verdi. Aile, okulla irtibata geçti. Öğretmen, yazışmaların kendisine ait olmadığını fotoğraf ve bilgilerinin kullanıldığını söyleyerek polise şikayette bulundu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Bilişim polisi, bilgisayarın IP adresinden yola çıkarak şüphelinin Tokat’ta bir internet kafeden girdiğini belirledi. Bilişim polisi, Tokat Emniyeti ile irtibata geçip bilgi verdi.

Harekete geçen polis ekipleri, müşteri kılığında kafeye gidip pusu kurdu. Müşterileri takibe alan polis ekipleri, küçük yaştaki bir kız öğrenciyi soymak isterken Özgür O.’yu suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınan Özgür O., işlemlerinin ardındançıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü küçük yaştaki internet kullanıcıları için aileleri uyardı. Ailelerin bilgisayarları evde salon gibi kontrolü kolay ortak alanlarda bulundurmaları, çocukların girdikleri sitelerin aileler tarafından sürekli incelenmesi gerektiğini belirtti.(Akşam)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler