YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı açıldı

Tokat'ın Zile İlçesi’nde Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı ( METEF ), Tokat Valisi Şeref Yılmaz tarafında açıldı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı açıldı

Zile Belediyesi Fuar ve Pazar Alanın da açılan fuara Tokat Valisi Şeref Yılmaz, ilçe Kaymakamı Mehmet Eriş, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, İl ve ilçe daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra Melih Gazi İlköğretim ve Atiye Bekir Dinçerler ilköğretim okul öğrencilerin halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı.

Açılış da konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Porsuk, ilçede Meslek Liselerinin tanıtım çalışmalarının meyvelerini verdiğini söyledi Porsuk,’Meslek Liselerimizin Genel orta öğretime oranı %65’ler seviyesine çıkmıştır. Bu seviyeden sonra hedefimiz her türlü kaynağı etkin ve verimli kullanarak, mezun olanların iş imkanı bulabileceği kalitede, araştıran, proje üreten, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip teknik eleman yetiştirmek ve üretim sektörüne kazandırmaktır’ şeklinde konuştu .

Fuarda Zile Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Zile Anadolu Kız Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Çıraklık Eğitim Merkezi,Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi, İlköğretim okulları, Zile Halk Eğitim Merkezi, Zile M Tipi Kapalı Cezaevi ile Zile de faaliyet gösteren sanayi ve ticaret işletmeleri ürettikleri ürünleri sergileniyor.

Kemal Özdilek www.yenitokatgazetesi.com

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler