YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Metin Gürdere'nin Av Tutkusu

Tokat Devlet eski bakanı Metin Gürdere, av tutkusuyla dikkat çekiyor.

Metin Gürdere'nin Av Tutkusu

Tokat Devlet eski bakanı Metin Gürdere, av tutkusuyla dikkat çekiyor. 51 yıldır ava gittiğini söyleyen Gürdere, bunun kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Anavatan Partisi'nden 3 dönem Tokat Milletvekilliği yapan ve 1995 yılında yapılan kurulan 55'inci hükümette Devlet Bakanı olarak görev alan Metin Gürdere, günlerini memleketi Tokat'ta avcılıkla geçiriyor.

67 yaşındaki devlet eski bakanı Gürdere, Tokat'ın ilçeleri başta olmak üzere farklı illere giderek av merakını sürdürüyor. Gürdere'ye Renk ve Çomar isimli özel eğitimli av köpekleri yardımcı oluyor. Gürdere başta bıldırcın olmak üzere, domuz ve benzeri hayvanları avlıyor.

Av tutkusunun çok eski yıllara dayandığını söyleyen Metin Gürdere, "Avcılığa 10 yaşında komşumuz olan bir avcının yanında çantasını taşıyarak başladım. 16 yaşımdan bu yana 51 yıldır avcılık yapıyorum. Bakanlık ve milletvekilliği dönemlerimde de avcılığa devam ettim. Ava gitmekten mutluyum. Allah izin verirse gücüm ve enerjim yettiği kadar ava gideceğim. Ava gitmek bana sağlık ve zindelik veriyor. Yaşlı bir avcı olarak davranışlarımla ve özelikle av limitlerine uyarak gençlere iyi örnek olmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler