YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte öğretmen kız öğrencileri internette kandırdı

Tokat’ta kendini internet ortamında öğretmen olarak tanıtan Ö.Ö., kız öğrencileri kıyafet değiştirmelerini söyleyerek çıplak seyrettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Sahte öğretmen kız öğrencileri internette kandırdı

TOKAT’ta kendini internet ortamında öğretmen olarak tanıtan Ö.Ö., kız öğrencileri kıyafet değiştirmelerini söyleyerek çıplak seyrettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Tokat’ta yaşayan evli 31 yaşındaki Ö.Ö. sosyal paylaşım sitesinden açtığı sahte hesapta kendini ilkokulda görevli öğretmen M.U. yerine tanıtarak okul öğrencileriyle sohbet etmeye başladı. Şüpheli Ö.Ö. iddiaya göre görüntülü sohbet sırasında yaşları 13-14 arasında değişen kız öğrencileri kıyafet değiştirmeye teşvik ederek, "Etek güzel olmuş, bunları giy" sözleriyle soyunmalarını istedi. Bu görüşmeler sırasında şüpheli tanınmamak için kendi kamerasını açmadı. Durumu fark eden aileler olayı polise bildirdi.

Tokat Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri internet ortamında çalışma başlattı. İlkokulda görevli öğretmen M.U.’nun profil fotoğrafını kullanarak kandırdığı öğrencileri ıplak görüntülediği iddia edilen Ö.Ö. gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgusunun ardından Ö.Ö. adliyeye sevk edildi. Burada sorgulanan şüpheli öğrencilerle fiziksel temasa geçmediği gerekçesi ile serbest bırakıldı.

AİLELERİ UYARDI

Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürü Murat Sarıkaya, aileleri de uyararak, "İlköğretim çağında çocukları olan vatandaşlarımız sosyal medya kullanımlarında çocuklarını yalnız bırakmamalı. Adres defterlerine ekli kişiler kontrol altında bulundurmalılar. Ayrıca bu tür art niyetli kişilerin bu ortamda gezinebileceği hakkında çocuklarını bilinçlendirmeliler” diye konuştu.

DHA

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler