YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tokat’A Dev Hayvancılık Yatırımı

Tokat’a dev hayvancılık yatırımı Gülseli KENARLI, 1 Haziran (DHA) - Tokat’ın Turhal ilçesinde yapımı devam eden ve 30 milyon liraya mal

Tokat’A Dev Hayvancılık Yatırımı

Tokat’a dev hayvancılık yatırımı

Gülseli KENARLI, 1 Haziran (DHA) - Tokat’ın Turhal ilçesinde yapımı devam eden ve 30 milyon liraya mal olacak et entegre tesisinin ilk etabında sona gelindi. Yapımına 2015 yılının Ekim ayında başlanan ve inşaatı devam eden Karadeniz’in en büyük et entegre tesisinin ilk etabı bir ay içinde tamamlanacak.
Üç etapta yaklaşık olarak 30 milyon liraya mal olacak olan bölgesel ortak yatırımlardan 1. kısmını oluşturan “Topektaş Et Kombinası ve Et Parçalama Tesisi Projesi” ile 80 kişiye istihdam sağlanacak ve günlük 250 büyükbaş, 1000 küçükbaş kesim kapasiteli olacak. Tesis ayrıca güneş enerjisi kullanacak. Tesisin bölgedeki hayvan ve et üretimine büyük katkı yapması bekleniyor.
3 YILDA TAMAMLANACAK
Proje hakkında bilgi veren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, hayvancılık anlamında ciddi bir potansiyellerinin olduğunu belirterek amaçlarının Tokat’ı bölgesinde tarım ve hayvancılık alanında marka yapmak olduğuna dikkat çekti. Eroğlu, “Tokat tarımla beraber hayvancılık alanında, turizm alanında ve eğitim alanında gelişmeyi kendine hedef koymalıdır. Bununla beraberde sanayileşmeyi bunun içerisinde dâhil ediyoruz. Ancak böyle yaptığımız takdirde şehrimizin her anlamda büyümesine gelişmesine katkı sağlayabiliriz. Bu anlamda bizlerde elimizi taşın altına koyduk. Toplamda 30 milyon liraya mal olacak tesiste canlı hayvan borsası, et ve süt işleme tesisleri, organize besi alanı ile beraber önümüzdeki 3 yılda tamamı hayata geçtiğinde bölgeye örnek bir proje olacak” dedi.
TESİS KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK
Et Kombinası ve Et Parçalama Tesisi; Tokat Belediyesi öncülüğünde Tokat Valiliği İl Özel İdaresi, Turhal, Zile ve Pazar Belediyeleri, Turhal Pancar Ekiciler Kooperatifi, Tokat Damızlık Yetiştiricileri Birliği ortaklığında Turhal ilçesi sınırları içerinde bulunan Arzupınarı köyünde tarım arazisi dışında kalan 100 dönümlük alanda inşa ediliyor. Tesisin kısa süre içinde tamamlanacak ilk etabında et parçalama kombine tesisi, 2. etabında bölgesel hayvan borsası, 3. etabında da et entegre tesisi ve süt işleme tesisi olacak. Ardından 20 hayvan üretim çiftliği kurulacak. Proje kapsamında tesis yaklaşık 1 milyon liralık güneş enerjisi sistemi ile kendi elektriğini kendisi üretecek. Tesiste ayrıca açık arıtma sistemi de yer alacak.
TESİS BİLGİLERİ
*Günlük 250 büyükbaş, 1000 küçükbaş kesim kapasiteli olacak.
* 80 kişiye istihdam sağlanacak.
* 7 bin metrekare alanda kurulacak. Tokat halkı hijyenik kurallarda helal kesilmiş kırmızı eti gönül rahatlığı ile yiyebilecek.
* Projede daha sonra canlı hayvan borsası, et işleme tesisi ve organize besi bölgesi hayata geçecek.

Tokat’A Dev Hayvancılık YatırımıTokat’A Dev Hayvancılık Yatırımı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler