YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tokat'ta "900 Adımlık Tarihi Yolculuk"

EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'a gelen turistler, Sulusokak ve çevresindeki tarihi eserlerin tamamını 900 adımlık yürüyüşle ziyaret edebiliyor. 

EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'a gelen turistler, Sulusokak ve çevresindeki tarihi eserlerin tamamını 900 adımlık yürüyüşle ziyaret edebiliyor. Selçuklular, Danişmendliler ve Osmanlılar döneminden kalan birçok tarihi eserin bulunduğu Tokat'a gelen turistler, Meydan Camisi, Gökmedrese, Taş-Han, Pervane Hamamı, Katırcılar Hanı, Paşa Han, Ulu Cami, Sulu Han, Arastalı Bedesten, Takkeciler Camisi, Yağıbasan Medresesi, Sultan Hamamı ve Tokat Kalesi'nin bulunduğu bölgeyi 900 adımlık yürüyüşle gezebiliyor. Turistler, "900 adımda 900 yıllık tarihe yolculuk" sloganıyla tanıtılan bölgede tarihle iç içe yürüyüş yapıyor. Tokat Valisi Cevdet Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte turizmle ilgili çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Kentin Yeşilırmak ve Kelkit Vadisi'ne kurulması dolayısıyla küresel ısınmadan fazla etkilenmeyeceğini belirten Can, Tokat'ın turizm açısından geliştirilmesi gereken kendine özgü yönleri olduğunu ifade ederek, "Bir tanesi Kaz Gölü, diğeri de Zinav Gölü. Bu iki gölümüz de koruma altındadır. Bunların yanında Almus Baraj Gölümüz de var. Bu göllerimizin değerini bilmek lazım" diye konuştu. - "Tokat, Türkiye'nin yeni buluşma noktası olacak" Can, Tokat'ın geleceği açısından tarım ve tarih turizminin önemli olduğunu ifade ederek, "İlimizde Romalılar, Bizanslılar, İlhanlılar, Danişmendliler, Selçuklular ve Osmanlı dönemlerine ait yapılar var. Tokat, yıllardır yolların kesişme noktasında bulunmuş. Tokat, Türkiye'nin yeni buluşma noktası olacak. O bakımdan turizmi çok yönlü düşünüyoruz. Tarih kültür turizmi yanında göllerimizi tanıtmamız gerekiyor. Bunların her biri birer hazine ve değer. Ben bunlara, yanına gittiğinizde insana değişik duygular veren doğal abide diyorum" şeklinde konuştu. Kentin tanıtımıyla ilgili kitap hazırlayacaklarını belirten Can, "Tarih ve coğrafya kitabı hazırlayacağız. Nereler nasıl ziyaret edilir haritalarının yer aldığı kitap olacak" dedi. Can, hedeflerinin bir yılda Tokat'a 600 bin turist getirmek olduğunu dile getirdi. Tokat'taki birçok eserin Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edildiğini anımsatan Can, şunları kaydetti: "Bir süre önce Sulusokak'ta bulunan Deveciler Hanı'nın restorasyonu tamamlandı. Halit Sokağı'ndaki Yazmacılar Hanı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmekte. Tokat'a gelen turistler, 900 adımda 900 yıllık tarihi rahatlıkla ziyaret edebilecek. 900 yıllık tarihi eserler arasında Meydan Camisi, Gökmedrese, Taş-Han, Pervane Hamamı, Katırcılar Hanı, Paşa Han, Ulu Cami, Sulu Han, Arastalı Bedesten, Takkeciler Camisi, Yağıbasan Medresesi, Sultan Hamamı, Ali Tusi Türbesi, Ali Paşa Camisi ve Hamamı bulunuyor. Bunlar, birbirine bitişik tarihi eserlerimiz. Anadolu'daki tüm medeniyetlerin tamamını bir arada görmek isteyenlerin uğrayabileceği nezih bir mekan olacak. 900 adımda 900 yıllık tarihimizi gezebilecekler. Her adımda bir yüz yılı görecekler. Yapılan restorasyon çalışmalarıyla tarihi kimliğine uygun, geçmişteki misyonunu üstlenecek hale getirildi."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler