YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tokat'ta Işadamı Cinayetinde 3 Sanığa Müebbet

Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/ TOKAT, Tokat'ta gıda ve otomotiv sektörü ile uğraşan evli 2 çocuk babası İsa Gürüf, geçen yıl Aralık

Tokat'ta Işadamı Cinayetinde 3 Sanığa Müebbet

Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/ TOKAT, Tokat'ta gıda ve otomotiv sektörü ile uğraşan evli 2 çocuk babası İsa Gürüf, geçen yıl Aralık ayında akşam saatlerinde eve gelmeyince, ailesi durumu polise bildirdi. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, İsa Gürüf'ün en son kentte emlakçılık yapan ve ticari ilişkisi olan 35 yaşındaki Ali Tosun ile arkadaşları 40 yaşındaki Eyüp Özveren, 33 yaşındaki Recep Eyüpoğlu ve 32 yaşındaki Abturrahman Karacan ile bir araya geldiğini belirledi. Araştırmayı genişleten polis Ali Tosun'u gözaltına alarak sorguladı. Ali Tosun, iş adamı İsa Gürüf'ü öldürüp gömdüklerini itiraf etti. Ali Tosun'un yer bildirmesi üzerine polis ekipleri, merkeze bağlı Bozatan köyü kırsalına giderek verilen adreste, tabancayla vurulup öldürüldükten sonra battaniyeye sarılarak toprağa gömülmüş İsa Gürüf'ün cesedini buldu. Olayın ardından polis Ali Tosun'un arkadaşları Eyüp Özveren, Recep Eyüpoğlu ve Abturrahman Karacan'ı gözaltına aldı. İş adamı İsa Gürüf'ten zorla 92 bin lira aldıklarını, kendileri hakkında polise şikayetçi olmaması için cinayeti işlediklerini anlatan 4 kişi, sevk edildikleri mahkemede tutuklandı.
'PİKNİĞE GİDİYORUZ' DİYE GÖTÜRDÜ
Tokat Çamlıbel Cezaevi'nde tutuklu yargılanan Ali Tosun, Abturrahman Karacan ve Recep Eyüpoğlu hakkında Tokat Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, TCK 82/1-a maddeleri gereği her üçü için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Eyüp Özveren hakkında ise TCK'nın 39/1 maddeleri gereği müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın karar duruşması geçen cuma günü yapıldı. Duruşmaya 4 tutuklu sanık ile İsa Gürüf'ün ailesi ve avukatlar katıldı. Tutuklu sanıklardan Abturrahman Karacan, mahkemedeki ifadesinde cinayeti Ali Tosun'un işlettiğini öne sürerek, "Daha doğrusu bana ve sanık Eyüpoğlu'na bu suçu işleten sanık Ali Tosun'dur. Planlamayı biz yapmadık. Tüm olayları planlayan Ali Tosun'dur. Ben maktulü Ali Tosun'un talimatı üzerine öldürdüm, para için yaptığım hususları kabul etmiyorum, yaptığımdan pişmanım" dedi. Ali Tosun ise, suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben maktülle komşuyum, kendisini öldürmem veya öldürtmem için herhangi bir sebep yoktur. Benim üzerimden oynanan bir oyun var" diye konuştu. Recep Eyüpoğlu da ifadesinde suçlamaları kabul etmezken, Eyüp Özveren ise, "Suçlamayı kabul etmiyorum. Ali Tosun benim dayımın oğludur. Beni 'pikniğe gidiyoruz' diye olay yerine götüren odur" şeklinde konuştu.
KARAR AÇIKLANDI
Savunmaların ardından mahkeme Ali Tosun, Abdurrahman Karacan ve Recep Eyüpoğlu hakkında, 'tasarlayarak adam öldürmek', 'nitelikli yağma', 'bir suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak veya yakalanmamak amacıyla nitelikli adam öldürmek' ve 'nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksul kılma' suçu kapsamında ağırlaştırılmış ömur boyu hapis cezası verdi. Suça doğrudan katılmadığı kanısıyla diğer sanık Eyüp Özveren ise toplam 19 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler