YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli: Rüşvet Verip Alan Eller Meydanlarda Yüce Kitabımızı Sallıyor (3)

BAHÇELİ TRABZON’DA KONUŞTU MHP Lideri Devlet Bahçeli, Rize’den karayoluyla geldiği Trabzon’da Atatürk Alanı’nı dolduran partililere hitap etti. Hükümetin politikaları yüzünden

Bahçeli: Rüşvet Verip Alan Eller Meydanlarda Yüce Kitabımızı Sallıyor (3)

BAHÇELİ TRABZON’DA KONUŞTU
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Rize’den karayoluyla geldiği Trabzon’da Atatürk Alanı’nı dolduran partililere hitap etti. Hükümetin politikaları yüzünden Trabzonlunun kolbastıyı bile huzurla oynamadığını, hamsinin artık para etmediğini belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erdoğan ve Davutoğlu bu gerçeklerle yüzleşmekten sürekli kaçıyorlar. Bu iki müflis Trabzon’dan yükselen haykırışlara kulak tıkamayı tercih ediyor. Sanal sorunların peşinde koşuyorlar. Sahte mağduriyetlerden medet umuyorlar. Gerçek mağdurun Trabzon sokaklarında, kahvelerinde, mahallelerinde olduğunu görmüyorlar, görmek istemiyorlar. Çünkü işlerine öyle geliyor. Kendilerini öyle mutlu ediyorlar. Oysa biliyorum ki, Türkiye’nin ne kadar sorunu varsa Trabzonlu bunun en ağırını yaşamaktadır. Trabzon buhranın en derinine katlanmaktadır. Peki, Trabzon’un sıkıntıları niye daha fazladır? Niçin Trabzonlu büyük mağduriyet içindedir? AKP Trabzon’dan intikam almaya çalışıyor da ondan. Başbakan, Trabzonlu’ya tepkili de bunun için. Trabzonlular, Karadenizliler sizlerle övünüyorum. Baskılara boyun eğmediniz. Yalanlara kanmadınız. Hakkınızı aradınız. Dik durdunuz. Sözünüzü esirgemediniz. Haram yiyenlere tamah ve tenezzül etmediniz. Helalin yanında durdunuz. İnanıyorum ki, milliyetçiliği ayaklar altına alma küstahlığı gösteren densizlere yüzünüzü döneceksiniz. Türklükle karşıma gelmeyin diyen bedbahtlara Trabzon’un kaç bucak olduğunu göstereceksiniz. Hüseyin Avni Aker’den yükselen coşkun ve heyecanlı sesi, vatan ve millet yolunda da ispatlayacaksınız. Zira Trabzon’a yakışacak budur."
SANKİ BABADAN KALMA MİRASINDAN HAYIR YAPIYOR
Trabzon’da gençler işsiz ve zordayken, Ankara’ya 1 milyar 370 milyon liraya kaçak ve karanlık saray yapıldığını vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi: "Hamsiyi siz tuttunuz, onlar çaldılar. Fındığı siz ürettiniz, onlar ayakkabı kutularına aşırdılar. Siz çalıştınız, onlar götürdüler. Siz emek verdiniz, onlar soydular. Siz çile çektiniz, onlar haram saltanatı sürdüler. Kamudaki araçlara harcanan 3 milyar 300 milyar liraya ‘çerez parası’ derken hiç utanmadılar. Diyanet İşleri Başkanı’na yüz binlerce liralık lüks ve zırhlı araç hediye ederken, ‘Ne var bunda?’ dediler, hiç pişmanlık duymadılar. Duydunuz değil mi, Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı’na şimdi de özel uçak tahsis edecekmiş. Sanki babadan kalma mirasından, sanki bankadaki milyar dolarlarından hayır yapıyor. Erdoğan haklı eleştirileri, ‘Vatikan’a niye bakmazlar, Vatikan’da dini liderin özel uçağı var, özel araçları var, zırhlı araçları var. Niye bunları görmüyorsunuz?’ sözleriyle geçiştirmeye kalkışmıştır. ‘Vatikan’da yapı bu olacak, bizim dini liderimiz tarifeli uçakla seyahat edecek. Bunlar için çok da önemli değil, ama bizim için önemli’ demiştir. Vicdanen Cumhurbaşkanlığından düşmüş olan 17-25 Erdoğan bu sözleriyle defalarca pot kırmış, yanlış üstüne yanlış konuşmuştur. Helal kazanç, helal lokma gibi derdi olmayan Erdoğan’ın, Trabzonlunun nafakasını har vurup harman savurması affedilmeyecek hatadır. Erdoğan, ‘Vatikan’da var biz de niye yok?’ demektedir. Vatikan dün bir açıklama yapmış, ne geçmişte ne de bugün, Papa’nın özel uçağı veya helikopteri olmadığını duyurmuştur. Vatikan’ın lüks araçlara mesafeli tutumu bilinmekle birlikte, Erdoğan’ın yakın ilişki içinde olduğu Papa’nın yurtdışı seyahatlerini tarifeli uçaklarla yaptığı ileri sürülmüştür. Erdoğan, yüzü kızarmadan söylediği yalanının üstünden iki gün geçtikten sonra suçüstü yakalanmıştır."
İSLAMDA RUHBAN SINIFI YOKTUR
Papa ile Diyanet İşleri Başkanı’nın aynı kefede değerlendiremeyeceğini vurgulayan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Papa ile Diyanet İşleri Başkanı’nı mukayese etmek hangi aklın ürünüdür? İslam’da ruhban sınıfı yoktur. İmtiyazlı, ayrıcalıklı din adamı statüsü de hiç kimse için söz konusu olamayacaktır. Bir Müslüman, iradesini, aklını kalbini ve vicdanını kendisi gibi beşer olan ölümlü bir şahsa ön şartsız devredemeyecektir. Şu anki Diyanet İşleri Başkanı’nın geçmişte yaptığı bir konuşması da aynen buna işaret etmektedir. O halde, Papalıkla Diyanet İşleri Başkanı’nı terazinin iki ayrı kefesine koyup kıyaslamak ya cehalet ya da fitneciliktir. Diyanet İşleri Başkanı’na dini lider demek, bir defa İslam’ın mesaj ve ruhuyla taban tabana zıttır. Kararnameli dini lider nerede görülmüştür? Bir Başbakan’a bağlı dini lider nasıl olacaktır? Maaşlı çalışan dini lidere nerede rastlanmıştır? İslam’da ruhban sınıfı tesis etme sinsiliği neye ve hangi alçak emellere hizmettir? Erdoğan Müslüman Türk milletini ne zannetmektedir? Diyanet İşleri Başkanı derhal bunlara cevap vermelidir. Kendisine dini lider denilmesini, Papayla aynı çerçevede değerlendirilmesini çok acil aydınlığa kavuşturmalı, fikrini paylaşmalıdır. İslamiyet, Müslüman görünümlü maneviyat dolandırıcıların tasallut ve zulmü altındadır. Tüm din kardeşlerimiz bu yakın ve açık tehdidi görmelidir."
DİYANET İŞLERİ BAŞKANINA ÇAĞRIDA BULUNDU
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e de çağrıda bulunan Bahçeli, "Geçtiğimiz yıllardaki bir konuşmasında, ‘Devlet malının dokunulmazlığı ve manevi mesuliyet, en az özel mülk kadar dinen ve manen hassas bir konudur’ diyen Diyanet İşleri Başkanı inançlarımıza sürülen kara lekeye karşı tavır almalıdır. Erdoğan şuursuzca konuştukça, 7 Haziran’da kabus yaşayacağını gördükçe kontrolden, izandan ve yoldan çıkmaktadır. Trabzonlu kardeşlerim, yüce dinimiz, efendimizin kutlu tebliği istismar kuşatmasıyla sarsılmaktadır. Erdoğan Vatikan’ı örnek gösterirken hiç mi yüreği sızlamamıştır? Vatikan’ı başka hangi konularda örnek almaktadır? Papaz cübbesi giyip poz verirken aklından geçenler nelerdi? Geçtiğimiz yıl, Papa’yla her konuda fikir birliği içinde olduğunu söylerken kastı neydi? Türkiye tuzağa çekilmektedir. Türk milleti kilise açıp cami yıkan ahlaksızların kapanındadır. Bunlar sırf tertemiz mümin duygularla oynamak ve sömürmek için Ayasofya Camisini bile kullanabileceklerdir. Çünkü bunların freni patlamış, başkanlık hırsı, bölünme hedefi, Türklüğü yok etme gayesi akıllarını başlarından almıştır. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar, karşılarında Müslüman Türk milletinin güvencesi Milliyetçi Hareket Partisi vardır. Hangi senaryoya bel bağlarlarsa bağlasınlar, Türkiye sevdalıları bu müşriklere, bu günahkarlara, bu zalimlere izin vermeyecektir" diye konuştu.
Konuşmasının sonunda Devlet Bahçeli’ye üzerinde MHP yazan Trabzon ekmeği hediye edildi.

Bahçeli: Rüşvet Verip Alan Eller Meydanlarda Yüce Kitabımızı Sallıyor (3)Bahçeli: Rüşvet Verip Alan Eller Meydanlarda Yüce Kitabımızı Sallıyor (3)Bahçeli: Rüşvet Verip Alan Eller Meydanlarda Yüce Kitabımızı Sallıyor (3)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler