YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bulanık’Ta 7 Kişi Öldüğü 28 Sanıklı Mera Davası Trabzon’Da Başladı

Fatih TURAN/ TRABZON, 17 Temmuz 2013 tarihinde 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavgaya ilişkin açılan ve Patnos Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen

Fatih TURAN/ TRABZON, 17 Temmuz 2013 tarihinde 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavgaya ilişkin açılan ve Patnos Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, güvenlik nedeniyle Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’ne alındı. 9’u tutuklu 28 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması Trabzon 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutulu sanıklar Fethullah Dost, Baysal Dost, Mehmet Dost, Talha Dost, Çetin Kundo, Halit Kundo, Ergin Kundo, Yıldırım Kundo ve Remzi Kundo ile tutuksuz sanıklardan İskan Taşkale ile taraf avukatları hazır bulundu. Davada 9 sanığın ifadeleri de Sakarya, Erzurum ve Mersin adliyelerdeki Mahkeme Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi 'ELLERİNDE KELEŞ VARDI'
Kimlik tespitinin ardından ifadeleri alınan sanıklardan Fethullah Dost, olayda otomatik silahlar kullanıldığını belirterek, “Mera ile ilgili aramızda dava vardı. Biz merada ot biçerken bir anda çevreden ateş açıldı. Oğlum öldü. Kaçmaya çalıştım ama vuruldum. Yaklaşık 20 kişiydiler. Ellerinde keleş ‘BU SAĞDIR, ÖLDÜRÜN’ DİYE BAĞIRDI
Duruşmaya koltuk değnekleri ile gelen tutuklu sanıklardan Baysal Dost, kendilerine pusu kurulduğunu öne sürdü, “Yanıma kadar gelip bana ateş ettiler. Yaralandım. Sinan Kundo beni göstererek, ‘Bu sağdır, öldürün’ diye bağırdı” dedi. Tutuklu sanıklardan Mehmet Dost da silahı olmadığını söylerken, diğer tutuklu sanık Talha Dost da, “Bizi öldük diye bırakıp gittiler” diye konuştu.
RASTGELE ATEŞ ETTİM
Tutuklu sanıklardan Çetin Kundo da, “Merada ağabeyim Gıyasettin ve yeğeni Fehim ile birlikteydik. Diğer aile merayı biçiyordu. Gıyasettin yanlarına giderek, ‘Burası mera, niye biçiyorsunuz?’ dedi. Bunun üzerine Bahattin ve Nusrettin Dost, ‘Kralı gelse engel olamaz’ diye çıkıştı. Ağabeyim ve yeğeni ile karşılıklı ateş etmeye başladılar. Çukura girdim, sonra da ağabeyimin silahını alarak rast gele ateş ettim” ifadelerini kullandı.
'MERMİLER HALA VÜCUDUMDA'
Tutuklu sanık Ergin Kundo ise, meraya yardım amaçlı gittiğini ancak vurularak yaralandığını anlattı. Tutuklu sanıklardan Halit Kundo da gelen telefon üzerine olay yerine gittiğini belirterek, “Bana da ateş ettiler. Vuruldum, yere düştüm. Mermiler hala vücudumda” diye konuştu.
ARACI OLARAK GİTTİ 4 KURŞUN YEDİ
Duruşmada tutuksuz yargılanan sanıklardan İskan Taşkale, Kundo ailesinin üyeleri tarafından tehdit edildiği iddia etti, “Meraya sadece aracı olmaya gittim. Dağıstan Kundo, 'Aradan çıkın' dedikten sonra ateş etmeye başladılar. 3 koldan Dost ailesini sardılar. Olay sırasında ben de 4 kurşun yedim. Kundo ailesinden herkes silahlıydı” dedi.
KÜRTÇE TERCÜMANLA İFADE ALINDI
Mahkeme daha sonra SEGBİS üzerinden Erzurum'un Hınıs İlçesi ve Sakarya ile bağlantı kurarak Kürtçe tercüman eşliğinde diğer sanık ve müştekilerin ifadelerini aldı. Kundo ve Dost ailesinin avukatları müdafisi oldukları tutuklu sanıkların tahliyesini talep etti.
TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ, DURUŞMA ERTELENDİ
Taraf avukatlarının yaptığı savunmaların ardından mahkeme heyeti, 9 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme, sanıklar Aydın, Hakkı, Şimşit, Sinan, Dağıstan ve Ali Kundo’nun yakalama emirlerinin devamını ve infazının beklenmesini kararlaştırdı. Ekrem, Abdülcabbar Taşkale ve Mustafa Kundo’nun adreslerinin tespit edilerek bulundukları ildeki mahkemece SEGBİS üzerinden savunmalarının alınmasını karar veren mahkeme duruşmayı 5 Mayıs'a erteledi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Eskiyol köyü Aşağı ve Yukarı Bayramlı mezralarında yaşayan akraba iki aile arasında, 60 yıldır süren arazi anlaşmazlığı nedeniyle 2013 yılında çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, Bahattin, Nusrettin, Barış, İbrahim ve Yakup Dost ile Fehim ve Kiyasettin Kundo hayatını kaybetti, 3'ü ağır 9 kişi de yaralandı. Olayın ardından Kundo ailesinden Zeki, Ali, Sinan, Dağıstan, Şimşit, Hakkı, Çetin, Halit, Remzi, Ergin, Yıldırım, Ömer, Necmettin, Kutbettin, Mehmet Gül, Ali Ziver, Mehmet Reşit, Mehmet, Mustafa ve Aydın ile bu kişiyle aynı ismi taşıyan bir başka sanığın yanı sıra Dost ailesinden Faysal, Fethullah, Talha, Mehmet ile Taşkale ailesinden İskan, Erken ve Abdülcebar' a, 'Kasten öldürme', 'Kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'yaralama' suçlarından dava açılmış, dava kamu güvenliği gerekçesiyle Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’ne nakledilmişti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler