YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp'nin Doğu Karadeniz Teşkilatları, 'adalet Yürüyüşü' Için Buluşacak

- CHP Trabzon il teşkilatı, diğer bölge illerinin parti teşkilatları ile bir araya gelmek, 'Adalet Yürüyüşü'ne katılmak için Trabzon’dan Giresun'a doğru yola çıktı. Hareket

- CHP Trabzon il teşkilatı, diğer bölge illerinin parti teşkilatları ile bir araya gelmek, 'Adalet Yürüyüşü'ne katılmak için Trabzon’dan Giresun'a doğru yola çıktı.

Hareket öncesinde Atatürk Alanı’nda bir araya gelen partililere hitap eden CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör şunları söyledi:

“Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop ve Amasya CHP il örgütleri olarak ülkemizde, hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunun egemen olmasını, haksız ve adaletsiz bir biçimde hukuk yolları tükenmeden insanların gözaltına alınmasını, tutuklanmasını, cezaevlerine konulmasını açık hukuk cinayetleri olarak değerlendiriyoruz. Son zamanlarda gerçekleştirilen 1341 hakim savcı atamasının yüzde 90’ının AKP’li yönetici ve üyelerden seçilmesi, ‘AKP’li olmayan adalet beklemesin’ anlamı taşımaktadır."

CHP’nin Doğu Karadeniz il örgütleri olarak önce Giresun ve Ordu’ya, daha sonra da Samsun'a gideceklerini kaydeden CHP İl Başkanı Güngör, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın sürdüreceği yürüyüş kortejine yaklaşık 1800 kişi ile katılacağız” dedi.

Açıklamanın ardından yaklaşık 300 CHP’li, geniş güvenlik önlemleri altında Karadeniz Sahil Yolu üzerinden, daha önce açıklandığı gibi Akyazı mevkisine doğru yürüyüşe başladı. Ancak aşırı sıcak hava nedeniyle grup Toklu Mahallesi’nde Akyazı'dan gelen otobüslere binerek Giresun’a doğru yola çıktı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler