YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Bu Millet Kılıçdaroğlu'na 4 Dakika Bile Ülkeyi Emanet Etmez (3)

DAVUTOĞLU TRABZON'DA DA CHP'YE ÇATTI Başbakan Ahmet Davutoğlu, Trabzon’da Ak Parti kongresine katıldı. Hayri Gür Spor Salonu’nda yapılan kongrede salona asılan Osmanlı

Davutoğlu: Bu Millet Kılıçdaroğlu'na 4 Dakika Bile Ülkeyi Emanet Etmez (3)

DAVUTOĞLU TRABZON'DA DA CHP'YE ÇATTI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Trabzon’da Ak Parti kongresine katıldı. Hayri Gür Spor Salonu’nda yapılan kongrede salona asılan Osmanlı padişahlarının fotoğraflarının yer aldığı ve üzerine Osmanlıca ‘Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni’nin doğduğu Trabzon’umuza hoş geldiniz’ yazılı pankartın dikkat çekti.
Partililerin attığı 'Başbakan Ahmet millet sana emanet' ve ‘Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin’ sloganları arasında konuşan Davutoğlu, Gezi olayları ile 17-25 Aralık operasyonlarına değindi. Davutoğlu, şunları söyledi:
"Mayıs 2013'te İMF'ye son taksiti ödediğimizde, bir daha bu millete dış borç arama zilleti aratmasın diye Rabb'imize dua ettiğimizde hemen arkasından Gezi provokasyonlarını başlattılar. Sonra da 17-25 Aralık provokasyonları. Daha sonra, çatı aday adı altında bir koalisyonla Başbakanımızın, Cumhurbaşkanlığını engelleme çalışmaları. Burada iki yol çıktı. Biri Ak Parti'nin tercih ettiği Anadolu'yu karış karış dolaşarak milletimizden izin ve dua alarak yola çıkmak. Diğeri Ankara'nın, Pensilvanya'nın ya da başka şehirlerin, başka merkezlerin karanlık odalarında iktidar yapma planları. Bütün iktidar planlarını boşa çıkardık. Boşa çıkaracağız."
"DARBEYE KARŞIYIZ DİYEMEDİLER"
CHP'nin darbeye karşı olduğunu söyleyemediğini ileri süren Davutoğlu, "Her yerde vatandaşlarımızla buluşup tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan derken birileri oturdukları yerde başka karanlık planlar içine girmeye kalkıştı. CHP bizden sonra kongre yaptı. Bizim kongremiz bir vefa kongresiydi, erdem kongresiydi. CHP'nin kongresi ise parçalanma, ayrışma, hakaret kongresi oldu" dedi.
Davutoğlu, CHP'de 3 aydır fırtınaların dinmediğini belirtirken, "Ulusalcılar, şucular, bucular diye ayrıldılar. Hiçbir partinin problem yaşamasını istemeyiz. Ama eğer bir parti kendi içinde böylesine problemler yaşıyorsa, bunun sebebi milletten kopuk olmasıdır" diye konuştu. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Meclis'te bütçe görüşmelerinde Mısır darbesini neredeyse savunduklarında dönüp ‘darbecisiniz’ dediğimizde sinir uçlarına dokunmuş bir şekilde ayağa kalktılar. Sanki biz onların ayağa kalkmasından korkacağız gibi. Biz zaten hem kendimiz ayağa kalkmışız, hem milletimizi ayağa kaldırmışız. O günden bugüne darbeye karşıyız. 27 Mayıs'a, 28 Şubat'a karşıyız diyebildiler mi? Diyemediler."
"BUNLARIN KÜLTÜREL GENLERİNDE DARBECİLİK VAR"
Şişli Belediyesi'nde yaşanan olayları hatırlatan Davutoğlu, belediyede darbe yapılmaya çalıştığını ileri sürerek, "Bunların kültürel genlerinde darbecilik var. Baktılar ki demokrasi Türkiye'de kökleşti ve darbe yapmak mümkün değil, alışkanlık bu ya terk edemediler. Birbirilerine karşı Şişli Belediyesi'nde darbe yapmaya kalkıyorlar. Birisi diyor ki bizi tehdit ediyorlar, şantaj yapıyorlar. CHP bu milletin kültürüne, bu milletin geleneğine düşman olduğu kadar bu ülkenin demokrasi geleneğine de düşmandır. 1.5 yıldır şer odakları her türlü koalisyonu deniyorlar" dedi. Konuşmasında Adana'da MİT TIR'ları konusuna temas eden Davutoğlu, şöyle dedi:
"MİT TIR'larına operasyon yapıp sonra uluslararası medya ile koalisyon halinde Türkiye'yi dünyada suçlu duruma düşürmek istediler. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'nin mazlumlara kapısını açan Suriye politikasını göz ardı edemeyecekler. Öyle koalisyonlar kurdular ki içeride ve dışarıda, Türkiye'de siyaseti dizayn etmeye çalıştılar. 17- 25 Aralık komplolarından sonra 30 Mart'a kadar acaba Ak Parti sendeler mi diye sokak sokak dolaştılar. Bütün şehirlerde koalisyona yöneldiler. Paralel çetenin orkestrasyonunda değişik alternatiflerle koalisyonlar denediler. Ama 30 Mart'ta milletimiz, ‘Bütün bu tuzakları görüyorum ve bu tuzakların karşısında yiğit insanları desteklemeye devam edeceğim’ dedi."
"HERKESİN MASKESİNİ İNDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Rize konuşmasında olduğu gibi, CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in paralel yapı ile ilgili açıklamalarına da değinen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir CHP milletvekili, '30 Mart'ta biz paralelcilerle koalisyon yapmıştık, hata yaptık' dedi. Kılıçdaroğlu, biz demiyoruz. Sizin milletvekiliniz diyor ki CHP, paralelcilerle koalisyon yaptı. Şimdi çık ve açıkla. Paralelcilerle koalisyon yaptınız mı, yapmadınız mı? İttifak yaptınız mı yapmadınız mı? Millet iradesini ipotek altına almak için kimlerle kapalı kapılar ardında ne konuştunuz? Bu paralel çete mazlum ve mağdur insanlara karşı yaptığı operasyonlar şimdi su yüzüne çıktığında ilk kez bu çeteye sahip çıkan yine CHP oldu. Biz herkesin maskesini indirmeye devam edeceğiz."
Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünürü olan gazeteci-yazar Sadık Albayrak, Davutoğlu’na 150 yıllık geçmişi olan kantar, Ak Parti eski İl Başkanı Adnan Günnar da kemençe hediye etti.

Davutoğlu: Bu Millet Kılıçdaroğlu'na 4 Dakika Bile Ülkeyi Emanet Etmez (3)Davutoğlu: Bu Millet Kılıçdaroğlu'na 4 Dakika Bile Ülkeyi Emanet Etmez (3)Davutoğlu: Bu Millet Kılıçdaroğlu'na 4 Dakika Bile Ülkeyi Emanet Etmez (3)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler