YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzon Belediyesi Önündeki Tartışma

Trabzon Belediyesi, belediye binası önünde belediye personeli ile bir vatandaş arasında yaşanan tartışmaya ilişkin açıklama yaptı.

Trabzon Belediyesi, belediye binası önünde belediye personeli ile bir vatandaş arasında yaşanan tartışmaya ilişkin açıklama yaptı. Trabzon Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Belediyesi önünde bugün saat 12.00’de belediye personeli ile bir vatandaş arasında yaşanan tartışmanın konusuyla ilgili açıklama yapılmasının uygun görüldüğü belirtildi. Kaymaklı Mahallesi 610 ada 35 nolu parselde A.Y. ve hissedarlarına ait imar planında park alanı olan taşınmaza 13 Mart 1998 tarih ve 259/13 sayılı geçici inşaat ruhsatı verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "125 metrekare tabanlı 2 kat geçici inşaat ruhsatı alan A.Y. ve hissedarlarına ait alanda inşaat yapılmıştır. Yıllar içinde söz konusu parsel sahipleri evlerinin yolu olmadığı gerekçesiyle yol talebinde bulunmuşlar ve Trabzon Belediyesi ekipleri tarafından yapılan incelemelerde alanın fiziki şartları dikkate alındığında söz konusu alanın yeşil alan olduğu ve imar planlamasında yol olmadığı bilgisi edinilmiştir. Sorunun yaşanmasıyla ilgili olarak Trabzon Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne 02 Temmuz 2013 tarih ve 7904 sayısı yazıyla Kaymaklı Mahallesi'ndeki söz konusu binayı da içine alan 7,8 hektarlık alanın afet riskli bölge olarak ilan edilmesini talep etti. Bakanlar Kurulu da 30 Eylül 2013 tarih ve 2013/5410 sayılı kararı ile bu başvuruyu yerinde buldu. Konuyla ilgili çalışmaların başlatılabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 04 Aralık 2013 tarih ve 7983 sayılı oluruyla bölge için çalışma yetkisini Trabzon Belediyesine devretti. Trabzon Belediyesi adı geçen binada oturan vatandaşların mağdur olmaması için kamulaştırma yapılana kadar kira yardımında bulunmayı teklif etmiş ancak hak sahipleri bu talebi kabul etmemiştir. Söz konusu alandaki bütün vatandaşlarımızı ilgilendiren Kaymaklı Mahallesi afet riskli alanı ile ilgili değerleme ve projelendirme çalışmaları Trabzon Belediyesince sürdürülmektedir." Belediye Başkanlığının çalışmalarıyla ilgili yaptığı basın toplantısı sonrası makamına geçen Gümrükçüoğlu'na, belediye binası girişinde bekleyen ve 16 yıl önce Kaymaklı Mahallesi'nde geçici ruhsatla yaptırdıkları evlerine yol isteyen bazı kişilerce tepki gösterilmişti. Bu kişiler ile belediyenin özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşanmıştı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler