YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzon Valisi Öz'ün Incelemeleri

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesindeki yapımı devam eden yurt inşaatında incelemelerde bulundu.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesindeki yapımı devam eden yurt inşaatında incelemelerde bulundu. Öz, burada yaptığı konuşmada, yurt inşaatının hızla devam ettiğini söyledi. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla kız öğrencilerin yeni binada kalabileceğini ifade eden Öz, "Trabzon hem KTÜ, hem Avrasya Üniversitesi, hem de diğer eğitim kurumlarıyla eğitim kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Altyapı eksikliğini giderme konusunda da kredi ve yurtlar kurumumuz önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bugün itibariyle Trabzon'da 8 bin öğrenci kapasiteli barınma imkanımız var" dedi. Öz, yapımı devam eden yeni yurdun bin 200 kişilik olduğunu vurgulayarak, "Yine KTÜ kampüsü içerisinde 500 kapasiteli yapacağımız diğer yurdumuzla beraber Vakfıkebir'de devam eden 400 kapasiteli öğrenci yurdu, Sürmene'de yapılacak 250 kapasiteli öğrenci yurdu ile beraber barınma kapasitemizi 11 bine kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Barınmada sadece sayı değil kalitemiz de artıyor. Artık öğrencilerimiz iki kişilik, üç kişilik odalarda kalabiliyor. Dolayısıyla güzel bir eğitim altyapısı oluşturuluyor" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler