YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor – metalist kharkiv notları

Ömür AVCI/TRABZON,(DHA) ERSUN YANAL İLK KEZ AVRUPA’DA! Trabzonspor’da Galatasaray maçı öncesinde Teknik Direktörlük görevine getirilen Ersun Yanal, Metalist Kharkiv maçında ilkleri yaşadı.

Trabzonspor – metalist kharkiv notları

Ömür AVCI/TRABZON,(DHA)

ERSUN YANAL İLK KEZ AVRUPA’DA!
Trabzonspor’da Galatasaray maçı öncesinde Teknik Direktörlük görevine getirilen Ersun Yanal, Metalist Kharkiv maçında ilkleri yaşadı. Bordo mavili kulüpte 2007-2008 sezonunda Ziya Doğan'ın istifa etmesinin ardından 11'inci haftadaki Ankaraspor maçıyla göreve başlayan Ersun Yanal, 2008-2009 sezonunun 29'uncu haftasındaki 3-0'lık Sivasspor mağlubiyetinin ardından görevinden istifa etti. Bu süre içinde 53'ü lig 9'u kupa olmak üzere Trabzonspor'la 62 maça çıkan Ersun Yanal, Avrupa'da mücadele edemedi. Yanal, Metalist Kharkiv maçıyla ilk kez Trabzonspor’un başında bir Avrupa sınavına çıktı.
YANAL 5.5 YIL SONRA AVNİ AKER’DE
Ersun Yanal ayrıca, yeni görev döneminde de ilk kez Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda takımının başında yer aldı ve bordo mavili taraftarla buluştu. Yanal, son kez 2008 – 2009 sezonunun 28’inci haftasında 17 Nisan 2009’da oynanan ve 2–0 kazanılan Gençlerbirliği maçında Trabzonspor teknik direktörü olarak bordo mavililerin başında Avni Aker’e çıkmıştı. Böylece Yanal, 2050 günlük aradan sonra Trabzonspor Teknik Direktörü olarak Hüseyin Avni Aker yedek kulübesinde yerini almış oldu.
İYİ OLAN TÜM YABANCILAR SAHADA
Ersun Yanal, Metalist Kharkiv karşısında sakatlığı bulunan Constant dışındaki 7 yabancı oyuncusunu da sahaya sürdü. Yanal, Galatasaray maçında cezası nedeniyle oynamayan Belkalem’i savunmada Papadopoulos’un partneri olarak görevlendirirken Yusuf’a sol bekte görev verdi, Medjani ise ön liberoda sahaya çıktı. Yanal, forvet hattını ise Cardozo,
Yatabare ve Waris’ten oluşturdu.
CONSTANS SAKAT
Yanal, Galatasaray maçında ilk 11’de görev verdiği Musa Nizam ve Salih’i yedek bırakırken, Constant sakatlığı Özer de UEFA listesinde olmaması nedeniyle forma giyemedi.
KAPTAN MORALİ
Trabzonspor’da sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma giyemeyen kaptan Recep Onur Kıvrak, Metalist Kharkiv maçı öncesi soyunma odasına girerek arkadaşlarına başarılar diledi. Takımın ısınma hareketlerini de yedek kulübesinden izleyen Onur, taraftarların tezahüratlarına da gülümseyerek ve tribünleri selamlayarak karşılık verdi. Tribünlerin “Büyük Kaptan” tezahüratlarıyla adeta bağrına bastığı Onur’un koltuk değneklerini de attığı görüldü.
TARAFTAR HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI
Trabzonspor’da Ersun Yanal’ın göreve gelmesi ve Galatasaray maçının kazanılmasıyla adeta havaya giren taraftarlar Metalist Kharkiv maçında tribünleri beklenildiği gibi dolduramadı. Karşılaşmayı yaklaşık 14 bin taraftar takip etti. Bu arada Trabzonspor yönetimi maçtan hemen önce başlayan yağmur nedeniyle taraftarlara bordo ve mavi renklerde yağmurluklar dağıttı.
ÖZER TRİBÜNDE
Trabzonspor’da bu sezonun parlayan yıldızları arasında yer alan Özer Hurmacı, Metalist Kharkiv maçında kontenjan kurbanı oldu. Sezon başında sakatlığı nedeniyle UEFA’ya bildirilen 22 kişilik listede yer almayan Özer Hurmacı Metalist Kharkiv maçını tribünden izlemek zorunda kaldı. Karşılaşma öncesinde arkadaşlarına moral veren Özer, “Galatasaray maçından önce doğum günümdü ve çok güzel bir galibiyet hediye ettiniz. Bu akşam da sizden devamını bekliyorum” dedi. Bordo – mavililerde ayrıca UEFA listesinde bulunmayan Serdar Gürler ve Mustafa Akbaş da kadroya giremedi.
YÖNETİMDEN YEMEK
Trabzonspor Yönetim Kurulu, Metalist Kharkiv yöneticileri ve UEFA temsilcisine yemek verdi. Konuk ekibin kaldığı otelde gerçekleştirilen yemeğe Trabzonspor Yönetim Kurulu adına Genel Sayman Engin Hacıosalihoğlu ve kulüp görevlileri katıldı. Metalist Kharkiv’i Asbaşkan Vladimir Karpenko’nun temsil ettiği yemeğe UEFA temsilcisi Per Svard da yer aldı. Her iki kulüp temsilcileri birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.
ÖĞRETMENLER ÜCRETSİZ İZLEDİ
Trabzonspor – Metalist Kharkiv karşılaşmasını öğretmenler ücretsiz olarak izledi. Trabzonspor Yönetim Kurulu tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere jest yapılması için alınan karar gereğince, dünden itibaren öğretmen kimlik kartlarıyla gişelere başvuran eğitimciler, karşılaşmayı ücretsiz izleme imkanına sahip oldu.
Bu arada Trabzonspor Medical Park Basketbol takımı yönetimi de cumartesi günü saat 17.30’da Hayri Gür Spor Salonu’nda oynanacak olan Tofaş maçını öğretmenlerin ücretsiz takip edebileceğini açıkladı.
KONGRE 20 ARALIK’TA
Trabzonspor’da seçim maddesi konulup konulmayacağı dava konusu olan ve dosyası Yargıtay’a kadar giden Olağan Genel Kurul, seçimsiz olarak 20 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığında toplanan Trabzonspor Yönetim Kurulu, Olağan Genel Kurulun 12 Aralık 2014’te Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 20 Aralık Cumartesi günü saat 10.00’da 19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılmasına karar verdi. Açıklanan kongre gündemine göre, yönetim kurulunun idari ve mali yönden ibrası ile yönetim kuruluna gayri menkul satın alınması yönünde yetki verilmesi olağan kongrenin önemli gündem maddeleri olarak dikkat çekti.
JAJA’YA İLGİ
Metalist Kharkiv takımında yer alan ve bir dönem Trabzonspor forması da giyen Brezilyalı oyuncu Jaja ‘ya bordo – mavili taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Hüseyin Avni Aker tribünlerine çağırılan Jaja’ya maç öncesinde sevgi gösterisinde bulunuldu.
AYKUT 14 MAÇ SONRA KADRODA
Trabzonspor’da sakatlık ve formsuzluk nedeniyle kadroya girmekte zorlanan Aykut Demir, 14 maç aradan sonra 18 kişilik kadroda kendine yer buldu. Aykut son olarak 28 Ağustos’ta UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme Turu Rövanşındaki Rostov maçında oynamıştı.
YİNE PANKART AÇTILAR
Trabzonsporlu taraftarlar karşılaşma öncesinde şikeyle ilgili pankart açtı. "Platini, Match-fixing is not a fantasy; it is reality" yazılı pankart maç başlarken toplandı. Bordo - mavililer Lokeren maçında açılan şike pankartı nedeniyle 55 bin euro cezaya çarptırılmıştı.

FOTOĞRAF

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler