YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor Ligin En Golcü Takımı

Ömür AVCI/TRABZON, 107 GÜN SONRA DEPLASMAN SEVİNCİ Galatasaray’ı 22 Kasım 2014’te deplasmanda 3-0 mağlup ederek ligdeki tek deplasman galibiyetini elde eden Trabzonspor,

Trabzonspor Ligin En Golcü Takımı

Ömür AVCI/TRABZON, 107 GÜN SONRA DEPLASMAN SEVİNCİ
Galatasaray’ı 22 Kasım 2014’te deplasmanda 3-0 mağlup ederek ligdeki tek deplasman galibiyetini elde eden Trabzonspor, pazartesi akşamı 107 gün sonra deplasmanda maç kazanmanın sevincini yaşadı. Mersin İdmanyurdu’nu 5-1’lik skorla geçen bordo mavililer, aynı zamanda özgüven patlaması da yaşadı.
Teknik direktör Ersun Yanal, en azından Avrupa kupalarına katılabilmek için ilk 4 sırada kalmanın kendileri için önemli olduğunun altını çizdi, "Kazanmaya devam edip ilk 4 takım arasında çıkabileceğimiz yere kadar çıkmayı amaçlıyoruz. Önümüzde bir deplasman maçı daha var ve deplasmanda kazanan takım olmaya devam etmek istiyoruz" dedi.
İKİNCİ YARIDA YENİLMEDİ
Trabzonspor, ligin ikinci yarısında oynadığı 7 maçtan 5 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Medicana Sivasspor’u 3-1, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor’u 2-1, İstanbul Başakşehir’i 3-2, Kardemir Karabükspor’u 3-2 ve Mersin İdmanyurdu’nu 5-1 mağlup eden bordo mavililer, deplasmanda Fenerbahçe ile golsüz, Kasımpaşa ile de maçın uzatma bölümlerinde yediği golle 1-1 berabere kaldı. Böylece Trabzonspor, son 7 maçta 17 puan toplayarak bu süreçte ligin en başarılı takımı oldu.
FORVETİ YOK AMA
Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle 23’üncü hafta sonunda ligin en golcü takımı oldu. Yatabare, Deniz Yılmaz ve Waris gibi forvet oyuncularından uzun süredir yoksun olan bordo mavililer, ligde 23 maçta attığı 46 golle maç başına 2 gol ortalaması tutturdu.
Trabzonspor, bu sezon ligde 23, Ziraat Türkiye Kupası’nda 7 ve UEFA Avrupa Ligi’nde 10 olmak üzere toplam 40 maça çıkarak şu ana kadar en fazla resmi maç oynayan takım oldu. Bordo mavililer, 40 maçta rakip filelere toplam 72 gol gönderdi ve 1.8 gol ortalaması yakaladı. Bu sezon 38 resmi maça çıkan Beşiktaş 61 golle 1.6 ortalama tuttururken 37 resmi maç oynayan Galatasaray ise attığı 73 golle 1.9 ortalama yakaladı.
MEHMET EKİCİ'NİN ALTIN ÇAĞI
Trabzonspor’u golcü oyuncusu Cardozo ile birlikte sırtlayıp ligde 9 gole ulaşan Mehmet Ekici, ikinci yarıda kariyerinin altın çağını yaşamaya başladı. Ligin ilk yarısında 2 gol ve 5 asisti olan Mehmet Ekici, ikinci yarıda ise coştu. Trabzonspor’un ikinci yarıda oynadığı 7 lig maçında 7 gol ve 4 asistlik bir katkı sergileyen orta saha oyuncusu, toplamda ligde 9 gol ve 9 asiste ulaştı.
Mehmet Ekici, bu sezon forma giydiği 33 resmi maçta ise toplam 10 gol ve 11 asistlik bir katkı yaparak takımın en verimli oyuncusu oldu. Mehmet Ekici, 29 maçta ilk 11’de sahaya çıkarken sonradan oyuna girdiği 4 karşılaşmada ise gol atamadı, asist yapamadı. Ayrıca 12 sarı ve 1 kırmızı kartla da takımın en fazla kart gören oyuncusu olan Mehmet Ekici, mücadeleci yönünü de ortaya koymuş oldu.
UEFA’DAN DA ÖVGÜ
Mehmet Ekici’nin frikikten attığı gollere UEFA'da kayıtsız kalmadı. UEFA Avrupa Ligi hesabından yapılan paylaşımda, "Başka bir gün, Mehmet Ekici'nin Süper Lig'de bir başka serbest vuruş golü. Bu sezon Trabzonspor adına 5'inci serbest vuruş golü" ifadesi kullanıldı. Aynı gönderide Mehmet Ekici’nin sevinç fotoğrafının üzerine ise, “Ekici, serbest vuruş ustası" yazıldı.
SOSYAL MEDYADA DA MEHMET EKİCİ FIRTINASI
Bu arada Mehmet Ekici’nin takıma katkısı ve özellikle frikik golleriyle ilgili Trabzonspor taraftarları sosyal medyada ilginç paylaşımlarda bulundu. Mehmet Ekici için bordo mavili taraftarlar, "Son frikik bükücü Mehmet Ekici yine affetmedi", "Ribas ve Sosa’nın yıldız olduğu ligde Mehmet Ekici galaksidir", "O bir star, o bir adam, o bizim canımız"! ifadelerini kullandı. Ayrıca Mehmet Ekici için hazırlanan ilginç capsler de dikkat çekti.
CARDOZO'DAN 17 GOL
Trabzonspor’un Paraguaylı forveti Oscar Cardozo resmi maçlarda 17 gol ve 3 asistlik bir performans sergiledi. Yatabare 5 gol 2 asist, Waris 4 gol 2 asistle bekleneni vermedi. Uzun süre boyunca sakatlıklarla boğuşan Deniz Yılmaz ise bu sezon gol kaydedemedi. Buna karşılık Trabzonspor’da Medjani 5, Sefa Yılmaz 6 golle takıma önemli katkı sağlayan oyuncular oldu.
YEREL BASINDAN ÖVGÜLER
Yerel gazeteler, 5-1’lik Mersin İdmanyurdu galibiyetine sayfalarında büyük yer verdi. Günebakış Gazetesi, "Trabzon patladı. Mehmet ve Cardozo bombalayınca Sefamızı sürdük", Karadeniz Gazetesi, "Böyle Fırtına’ya can kurban", Son Nokta Gazetesi, "Allah Rıza’sı için Ekici", Karadeniz’in Sesi Gazetesi, "Omuzlamış Trabzonspor’u Mehmet’im", Kuzey Ekspres, "İnfilak", Taka Gazetesi ise, "40 bir kere Maşallah.. Mersin’de kazanarak puanımızı 40’ı çıkardık" manşetleriyle galibiyeti okuyucularına duyurdu.

FOTOĞRAF

Trabzonspor Ligin En Golcü TakımıTrabzonspor Ligin En Golcü TakımıTrabzonspor Ligin En Golcü Takımı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler