YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Ülkelerin Gelişmesi Için Üniversite-sanayi Işbirliği Önemli"

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, üniversite ve sanayi işbirliğinin ülkelerin gelişmesi...

"Ülkelerin Gelişmesi Için Üniversite-sanayi Işbirliği Önemli"

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, üniversite ve sanayi işbirliğinin ülkelerin gelişmesi ve insanların refahı için çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Trabzon Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından organize edilen 'Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı', Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Akademisyenler, işdünyası temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı toplantıda, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesiyle ilgili konular ele alındı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, üniversite ve sanayi işbirliğinin ülkelerin gelişmesi ve insanların refahı için çok büyük önem taşıdığını söyledi. Ülkelerin gelişiminde yenilikçi düşünce ve buluşların belirleyici olacağının altını çizen Baykal, bireysel başarıların toplamının ülkeler arasındaki yarıştaki önemine dikkat çekti. Baykal, bunun yolun da bilimin üretildiği üniversite ve ekonominin motoru sanayici işbirliğiyle mümkün olacağını anlattı. Üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesi için önemli programlar geliştirildiğine değinen Rektör Baykal, buna rağmen var olan bazı bürokratik engellerin kaldırılmasının da beklentileri olduğunu dile getirdi. Sanayi ile iyi bir işbirliği için çabalarına rağmen eksiklerinin bulunduğu özeleştirisinde de bulunan Baykal, sorunun tek taraflı aşılmasının da mümkün olmadığını belitti. Baykal, karşılıklı işbirliğinin bu sorunların aşılmasında ellerini güçlendireceğini söyledi.

"BİLGİ ÜRETİMİ VE BİLGİ KULLANIMI İYİ YÖNETİLMELİ"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Şafak da bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelere bağlı olarak bilgi üretimi, yenilikçi düşünce ve teknoloji transferi gibi pek çok kavramın hızla insan hayatına dahil olduğuna dikkat çekti. Bu süreçte bilgi üretimi ve bilgi kullanımının iyi yönetilmesi gerektiğine vurgu yapan Şafak, bu amaçla hazırlıkları devam eden Teknoloji Transfer Ofisleri ile üniversitelerin bilgi birikiminin sanayiye ve topluma aktarılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Üniversitelerde üretilen bilginin, sanayide nihai ürünlere dönüşmesi ve pazarlarda yerini alması gerektiğine inandığını söyleyen Şafak, bunun için de üniversite ve sanayi arasında sıkı bir işbirliği arzu ettiklerine değindi. Şafak, sanayinin bilgi olmadan, üniversitenin desteği olmadan, el yordamı ve deneme-yanılma yöntemleriyle gideceği mesafenin sınırlı olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin üniversite-sanayi işbirliğini sağlama noktasında geç kaldığının altını çizen Şafak, bu işbirliğini sağlayan köprüler kurulması, varolanların da güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti. Trabzon’un teknoloji üreten, ürettiği teknolojiyi ürüne dönüştüren marka bir şehir olmasında üniversitenin başrol oynaması gerektiğini ifade eden Şakaf, başta Karadeniz Teknik Üniversitesi, Teknokent’i ve sanayicileri ile şehrin bunu yapabilecek güçte olduğuna vurgu yaptı.

Bu arada, açılış konuşmalarının ardından salonda bulunan birkaç öğrenci, toplantıyı protesto etti. Arka sıralardan bağırarak tepkilerini sürdüren öğrencileri özel güvenlik görevlileri zorla salon dışına çıkarttı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler