YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zigana Dağı'nda Hayatını Kaybeden 10 Dağcı Anıldı

Zigana Dağı'nda 4 yıl önce meydana gelen çığda hayatını kaybeden 10 dağcı Trabzon'da anıldı. Gençlik...

Zigana Dağı'nda Hayatını Kaybeden 10 Dağcı Anıldı

Zigana Dağı'nda 4 yıl önce meydana gelen çığda hayatını kaybeden 10 dağcı Trabzon'da anıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan Trabzon Tenis, Dağcılık, Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK), Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü, Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü üyeleri, Toklu Mahallesi sahil mevkiindeki çığda ölen 10 kişi anısına yaptırılan anıta kadar yürüdü. Anıt önünde düzenlenen törene, Vali Dr. Recep Kızılcık, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın ile ölen dağcıların yakınları ve sporcu arkadaşları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıta çelenk bırakıldı.

Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, çığ kazasında hayatını kaybeden 10 dağcının birer turizm elçisi olduğunu belirtti. Onların derdinin bölgenin doğal güzelliklerinin tanıtılması olduğunu ifade adan Kızılcık, “Bu arkadaşlarımız yükseklerden bembeyaz ortamda Yaratan’a kavuştular. Şüphesiz onların derdi; hem Trabzonumuzun hem de bölgemizin alternatif turizm zenginliklerini ülkemiz ile paylaşmaktı. Onlar birer turizm elçimizdi. Nitekim bugün bu davalarında ne kadar haklı oldukları, ne kadar ön görü sahibi oldukları ortadadır. Bu arkadaşlarımızın Allah’ın izniyle cenneti yerlerini şehit olarak olmasını temenni ediyor, ailelerine de bir kez daha Allah’tan sabır diliyorum.” dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca da hayatını kaybeden 10 dağcının ömür boyu unutulmayacağını belirtti. Karaca, “Zigana Dağı'nda Trabzon’u ve bölgeyi tanıtmak uğruna hafta sonu gülerek, eğlenerek başlatılan bir yürüyüşün sonunda 10 arkadaşımız şehit oldu. Kendilerini Türk dağcıları adına şükranla anıyorum. Bu arkadaşlarımız Türk dağcılık tarihinde hak ettikleri yerleri aldılar. Türkiye, hayatını kaybeden 10 dağcısını ömür boyu unutmayacak.” diye konuştu.

Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009 tarihinde doğa yürüyüşüne çıkan TEDAK üyesi grubun üzerine çığ düşmüştü. Meydana gelen olayda; Hüsniye Sarıbıyık, Hasan Ali İsaoğlu, Burçak Sevim, Hüseyin Karaosmanoğlu, Erhan Terzi, Dursun İnan, Özlem Timurcuoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş ve Davut Akdeniz çığ altında kalarak hayatını kaybetmişti. Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz ve Emel Şimşek’in de yaralandığı olayda Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar ve Hasan Çiftçi ise yara almadan kurtulmuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler