YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"2. Uluslararası Tunceli Sempozyumu"

TUNCELİ (AA) - Gazeteci-yazar Oral Çalışlar, Türkiye'nin, 30 yıllık bir büyük savaş ve çatışma ortamını çözüm süreciyle geride bırakmaya hazırlandığını söyledi.

"Erdoğan'ın hakkını vermek zorundayım" Irak Süleymaniye Üniversitesinden Prof. Dr. Ferdinand Hennerbichler ise Kürt sorununun çözümü için ciddi bir sürecin başladığını belirterek, şunları söyledi: "Erdoğan, Kürt sorununu çözmek için kendisi bir program yaptı ama böyle bir şeyi Avrupalılar bile bu kadar kısa sürede yapamazdı. Mesela, Kıbrıs sorunu, Avrupa Birliğine giriş süreci, yeni bir anayasa süreci, bunların hepsi ve Kürt sorununun çözümü, bu bahsettiğim sorunların çözümü durumunda bütün toplum rahatlayacak ve bütün bu sorunlar beraber çözülecek. Eğer bunlar çözülmeye başlarsa Türkiye'deki bütün sorunlar ve Kürt sorunu da çözülür." Avusturyalı Hennerbichler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli işlere ve ciddi reformlara imza attığını dile getirerek, "Erdoğan'ın hakkını vermek zorundayım" dedi. Moderatörlüğünü Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ'un yaptığı oturumda, aynı üniversiteden Yrd. Doç. Dr. Ali Kemal Özcan da konuşma yaptı. Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen oturum, soru-cevap kısmıyla sona erdi. Kapanış oturumuna, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de katıldı. Sempozyumdaki sunumların çözümlenerek kitap haline getirileceği belirtildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler