YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Eroğlu: Pkk Kalkınmayı Engelliyor (2)

BAKAN EROĞLU, TUNCELİ'DE Bingöl'deki temaslarının ardından, 29 milyon lira tutarında 19 projenin toplu temel atma törenine katılmak üzere Tunceli'ye geçen Orman ve

Bakan Eroğlu: Pkk Kalkınmayı Engelliyor (2)

BAKAN EROĞLU, TUNCELİ'DE
Bingöl'deki temaslarının ardından, 29 milyon lira tutarında 19 projenin toplu temel atma törenine katılmak üzere Tunceli'ye geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valiliği ziyaret etti. Ülke gündemi ve yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Eroğlu, bu yıl orman köylerindeki 25 aileye, 400 bin lira kredi ve hibe desteği vereceklerini söyledi.
'29 MİLYON LİRA DEĞERİNDE 19 PROJE'
Munzur Vadisi Milli Parkı'nda 4 orman köşkü yapılacağını anlatan Bakan Eroğlu, "Buraya gelirken birtakım müjdelerle geldik. Eli boş gelmek caiz değil. Bizim kültürümüzde yok. Önce 12 müjde vermiştik. Onların hepsini yaptık. Bu sefer 29 milyon lira tutarında 19 müjdeyle geldik. Bunlardan 9 tanesi DSİ'ye ait. 39 bin dekar alanda 150 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Burada bazı yerlere oturma, yürüyüş ve mesire alanları yapacağız. Yol kenarları, mezarlıklar ve birtakım kutsal yerleri ağaçlandırarak, çardak yapacağız. Burada amacımız 585 fidan üretelim, bunları vatandaşlara dağıtmaktır. Bugün temel atma merasiminden sonra vatandaşlara fidan dağıtacağız. Bu yıl orman köylerindeki 25 aileye, 400 bin lira kredi ve hibe desteği vereceğiz. Bu yıl yine bir köyde badem, 10 köyde de dut fidanı dikerek vatandaşlara vereceğiz. Munzur Vadisi biliyorsunuz milli park. Buraya dört orman köşkü yaparak, 2018 yılında vatandaşların hizmetine sunacağız. Beğenirlerse, talep olursa sayısını arttıracağız" dedi.
'SANKİ KALİFORNİYA'DAKİ YANGIN ALINMIŞ, BURAYA MONTE EDİLMİŞ'
Bakan Eroğlu, Tunceli kırsalında PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar sırasında çıkan orman yangınlarıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntülere de tepki gösterdi. Yagına hemen müdehale edildiğini anlatan Bakan Eroğlu, "Orman yangınlarına burada müdahale edildi. Ben de bakınca şaşırdım. Sanki Kaliforniya'daki yangın alınmış, buraya monte edilmiş. Olmaz, bu doğru bir şey değil, yalan. Sadece örtü yangınıydı ve hemen müdahale edildi. Ve sadece bakın Gökçek Köyü'ndeki yangın 8.5 hektarlık bir yangın. İzmir'de bizim geçen 700 hektar alan yandı. Kontrol edemiyorsun, rüzgar oluyor. Burada da araçlar, gereçler herkes müdahale etmiş. Ve sadece örtü yangını idi, meşeler ayakta" diye konuştu.
'HEP BİRLİKTE ORMANIMIZI VE SUYUMUZU KORUYACAĞIZ'
Açıklamasında yanan bölgelerden çekilen fotoğrafları eliyle gösteren Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
"Görüyorsunuz, ağaçlar dimdik ayakta değil mi? Yani Kaliforniya yangınıyla alakası yok. Kaliforniya'da ne kadar alan yandı biliyor musunuz? 500 bin hektar. Burada yanan 8 buçuk hektar. Geyik falan yoktu. Yanan bir şey yok. Küçük bir alan. Biraz insaf sahibi olmak lazım. Orada arkadaşlarımız yangına karşı cansiperane göğsünü siper ediyor, siz burada Kaliforniya yangınını bir görüntü olarak gösteriyorsunuz. Bu etik değil, doğru değil. Dün akşam Cumhurbaşkanımız bile ormanlar yanıyor dedi. siz Kaliforniya yangını gösterirseniz. Ormanlar 80 milyonun ortak malıdır, Türkiye'nin akciğerleridir. Orman, su olmazsa Türkiye çöl olur. Bu yüzden hep birlikte ormanımızı ve suyumuzu koruyacağız. Orman varlığımız son 14 yılda 1.5 milyon hektar, yani 15 milyon dekar artmış durumda."
'TERÖRİSTLER YANGIN SÖNDÜRMEYE GİDEN ARAZÖZÜ YAKTI'
PKK'lı teröristlerce Hozat İlçesi'nde yakılan arazözün fotoğraflarını da gösteren Eroğlu, geçen yıl çıkan yangına müdahale için giden arazözlerin teröristlerce yakıldığını ifade ederek, "Biz, 'yansın, boşver' demedik, yenisini hemen gönderdik. Dolayısıyla burada ormanın, vatandaşın düşmanı bir terör örgütü var. Bizim emniyet teşkilatımız buradaki insanın malını, canını, namusunu korumak için orada mücadele ediyor, can veriyor. Görüyorsunuz, yangın söndürmeye giden arazözü yaktılar" diye konuştu.
Bakan Eroğlu, Tunceli'deki temaslarının ardından Elazığ'a gitmek üzere kentten ayrıldı.

Bakan Eroğlu: Pkk Kalkınmayı Engelliyor (2)Bakan Eroğlu: Pkk Kalkınmayı Engelliyor (2)Bakan Eroğlu: Pkk Kalkınmayı Engelliyor (2)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler