YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak'taki Çatışmalar

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de bir dernek, Irak'ta terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçanlar için topladığı yardımları belediyeye teslim etti.

Irak'taki Çatışmalar

Tunceli'de bir dernek, Irak'ta terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçanlar için topladığı yardımları belediyeye teslim etti. Dersim Yenigün Kadın Derneği üyeleri, ilaç, giysi, kuru gıda ve bebek bezinden oluşan bir kamyonet yardımı Tunceli Belediyesine getirerek yetkililere verdi. Üyelerden Fatoş Argın, belediyenin başlattığı kampanyaya destek için Atatürk Mahallesi'nde 5 gündür kapı kapı yardım istediklerini belirterek, "İnsanlara Şengal ve Rojava'da yaşananları anlatarak yardım istedik. 5 gün boyunca yürüttüğümüz kampanyayı bugün sonlandırıyoruz. Bugünün 1 Eylül Dünya Barış Günü olması dolayısıyla tüm halklara barış getirmesini diliyoruz. Belediyenin başlatmış olduğu kampanya sürene kadar desteğimiz ve çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu. Tunceli Belediyesi Eş Bakan Yardımcısı İbrahim Kasun da Dersim Yeni Gün Kadın Derneği üyelerine teşekkür etti. "Geçen hafta sonu ülkemize sığınan Şengalli vatandaşlarla sohbet etme, yaşadıklarına tanık olma fırsatımız oldu" diyen Kasun, şöyle konuştu: "Bu insanların bizlere ve yardımlarımıza ihtiyacı var. Umarım diğer dernekler de Dersim Yeni Gün Kadın Derneği gibi duyarlı olur ve kampanyamıza destek verir. Tüm siyasi parti, dernek, sivil toplum kuruluşu, kurum ve vatandaşlardan da destek bekliyoruz."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler