YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunceli Üniversitesi Ile AFİAD Iş Birliği Protokolü Imzaladı

TUNCELİ (AA) - Tunceli Üniversitesi ile Anadolu Faal İş Adamları Derneği (AFİAD) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TUNCELİ - Tunceli Üniversitesi ile Anadolu Faal İş Adamları Derneği (AFİAD) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, rektörlük binasında gerçekleştirilen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, bu protokolün üniversiteleri ve Tunceli için önemli bir başlangıç olduğunu söyledi. Bu protokolle, Tunceli Üniversitesi öğrencilerinin AFİAD'a üye orta ölçekli işletmelerde staj yapması ve mezun olduktan sonra da iş bulmasının yanı sıra öğretim elemanlarının döner sermaye kapsamında proje hazırlamasının amaçlandığını belirten Boztuğ, protokolü somut hale getirmek için birkaç proje önerisinde bulunduklarını ifade etti. Boztuğ, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı bilgisayar firmalarıyla 2014 yılı ocak ayının sonunda ya da şubat ayının başında Tunceli'de 2-3 günlük bir toplantı yapacaklarını belirterek, şunları söyledi: "Bu toplantıda, Tunceli'nin kış sezonunu gösterme şansımız olacak. İnşallah umut ediyoruz ki yöremize barış gelir. Barış sürecinin, çözüm sürecinin olumlu sonuçlarını alırız ve Tuncelimizi turizme açarız. Birinci hedefimiz, turizm yatırımlarını çekmek. Tunceli'ye ne kadar erken gelip Tuncelili müteşebbislerle ortaklıklar kurup, iş birliği kurup, yatırım yapan dernek üyesi iş adamlarımız olursa gelecekte onların o kadar fazla kazanma şansı var çünkü bu barış süreci dediğimiz süreç, ete kemiğe bürünüp hayata geçtiğinde Tunceli'ye ilk gelen firmaların şansı daha da artmış olacaktır." AFİAD Genel Başkanı Mahmut Avcı ise derneklerine kayıtlı 8 bin şirket bulunduğunu, Türkiye'ye önemli ihracat getirisi sağladıklarını söyledi. AFİAD yönetimi ve üyeleri olarak Tunceli'ye yatırım yapmak istediklerini belirten Avcı, "Tunceli bizim memleketimiz. Avrupa'da ve Ortadoğu'da da biz yatırım yapmak istiyoruz ama bundan sonra ilk yatırım yapacak şirketlerimizi Tunceli'ye getireceğiz. Tuncelili iş adamlarımızla bir araya geleceğiz, onlarla iş birliği yapacağız. Biz protokolde ne yazılmışsa arkasındayız" diye konuştu. Boztuğ ve Avcı, konuşmaların ardından iş birliği protokolünü imzaladı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler