YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunceli'de çatışma: 2 şehit

Tunceli'de yaşanan çatışmada bir teğmen ile bir uzman çavuş şehit oldu.

Tunceli'de çatışma: 2 şehit

Tunceli'nin Geyiksuyu köyü kırsalında operasyona çıkan askeri tim, terör örgütü PKK'nın saldırısına uğradı. Kalabalık bir grupla yaşanan çatışmada bir teğmen ve bir uzman çavuş şehit oldu.

BİR ACI HABER DE YÜKSEKOVA'DAN

BÜYÜK OPERASYON BAŞLATILDI

Geyiksuyu Jandarma Komando Taburu'na bağlı askeri tim, dün akşam 19.30 sıralarında kalabalık bir PKK'lı grubun saldırısına uğradı. PKK'lıların uzun namlulu silahlarla ateş açtığı saldırıda, bir teğmen ve bir uzman çavuş şehit oldu. Saldırının ardından bölgeye çok sayıda takviye birlik sevk edildi. Kobra tipi helikopterlerin de operasyona çıktığı bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi.

ŞEHİT ACISI YOZGAT VE KAYSERİ'YE DÜŞTÜ
Tunceli'de, teröristlerce açılan ateş sonucunda şehit olan askerlerden Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu'nun Yozgat'taki baba ocağına acı haber ulaşınca, anne ve babası fenalık geçirdi.

28 yaşındaki Şehit Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu'nun Afyon Kocatepe Üniversitesinden mezun olduğu, vatani görevini Tunceli Geyiksu'da yaptığı, iki kız kardeşi olduğu öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Erciyes’in Kayseri'deki ailesine acı haberi valilik görevlileriyle garzinonda görevli askerler birlikte verdi. Şehit Uzman Çavuş Bekir Erciyes’in (27) evli, eşinin de 7 aylık hamile olduğu öğrenildi.

’BİŞEY OLMAZ’ DEDİ ŞEHİT OLDU
Tunceli’ PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte şehit düşen Jandarma Komando Uzman Çavuş Bekir Erciyes, sosyal paylaşım sitesinde 17 gün önce yazdığı mesajda, ’Allah’ın izniyle bişey olmaz devrem’ yazdığı ortaya çıktı.

Sehit Erciyes, askerlik görevini birlikte yaptığı Erkan Aydın’ın ’Dikkat et devrem aklım hep sizde’ uyarısına, ’Allah’ın izniyle bişey olmaz devrem’ diye cevap verdiği görüldü. Mesajı yazdıktan 17 gün sonra, Tunceli’deki Geyiksuyu Komando Taburu’ndan kırsala operasyona çıkan Erciyes, teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu. Geriye, Facebook’ta asker arkadaşının duvarına yazdığı mesaj kaldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler